Politica si istorie. Cazul comunistilor romani (1944-1977)

Politica si istorie. Cazul comunistilor romani (1944-1977) - Vlad Georgescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPolitica si istorie. Cazul comunistilor romani (1944-1977)
  • Autor: Vlad Georgescu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia:
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 978-973-50-2222-8
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 152
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Politica si istorie. Cazul comunistilor romani (1944-1977) - Vlad Georgescu" de pe libraria ishop la pretul de 20,70 lei
Descriere carte:
O relatare "in direct" a modului in care istoriografia romaneasca postbelica a fost manipulata in folos ideologic. Autorul, Vlad Georgescu, istoric al ideilor, ajuns, in exil, director al Sectiei romane de la Radio Europa Libera, ... si-a asumat consecintele actului sau de curaj intelectual si politic evidentiind principalele trei trasaturi ale istoriei de partid:
1. In mod paradoxal, desi se pretinde a fi marxista, istoria remodelata de comunisti, care insista in imuabilitatea fondului autohton mergand pana la geto-daci, este antimarxista, neavand, de fapt, nici o justificare filozofica serioasa.
2. Maniile protocroniste, triumfalismul si exaltarea miturilor deformeaza intr-atat de mult perspectiva asupra trecutului, incat istoriografia romaneasca a regimului Ceausescu este antistiintifica.
3. Lipsa de discernamant cu care istoricii improvizati din activisti de partid inventeaza aniversari, unele dintre ele frizand prostia, precum sarbatorirea a 2 050 de ani la infiintarea statului dac centralizat, demonstreaza ca interpretarea istoriei intr-o maniera festiva este antidemocratica.
Concluziile autorului sunt justificate de o demonstratie realizata cu multa finete, care expune, caustic, nenumarate exemple de istoriografie aservita politicului.

Grafica: Andrei Gamart
Editor: Catalin Strat

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Politica si istorie. Cazul comunistilor romani (1944-1977)
Cartea Politica si istorie. Cazul comunistilor romani (1944-1977) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Politica si istorie. Cazul comunistilor romani (1944-1977) - Vlad Georgescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Anatomia mistificarii 1944-1989 - Stelian Tanase Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Stelian Tanase
44,10 lei
De pe bancile scolii in inchisorile comuniste - Lacramioara Stoenescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Lacramioara Stoenescu
24,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism