Poker

Poker - Bogdan Cosa
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPoker
Comanda acum "Poker - Bogdan Cosa" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Poker este un roman "minimalist" viu, dinamic, scris cu nerv, dexteritate si energie. O poveste dramatica de dragoste se proiecteaza pe fundalul tribulatiilor cotidiene ale unor tineri rebeli, anticorporatisti, care-si consuma revolta in trip -uri, incursiuni internautice, aventuri, chefuri stropite cu alcool si altele asemenea. Referintele literare si, in particular, poetice si coloana sonora, oralitatea inteligenta, bine pusa in pagina, asigura atmosfera unei intrigi actualiste pline de autenticitate si verva, despre deriva existentiala a unor oameni ce refuza servitutile maturizarii.

"Nimic artificial, nimic strident, nimic caznit in acest roman al unui (totusi) debutant. Totul pare adus din viata si pus in pagina cit se poate de simplu, totul curge de la sine, dialogurile suna firesc si inca si mai firesc se insira monologurile atit de greu de mentinut in registrul credibilitatii. Inca un foarte bun roman de generatie, dar despre o alta virsta si din alte medii - mai dure, de asta data - decit acelea surprinse in Muzici si faze de Ovidiu Verdes. Intrezaresc la foarte tinarul Bogdan Cosa, pe linga talentul (sau arta) firescului, si un fel de joc intre incintare si dezincintare, intre plenitudine si nemultumire, intrezaresc nostalgia unui ceva fata de care firescul de acum s-ar putea sa fie doar... literatura." (Mircea Martin)

"Nici un cuvint in plus. Nici un cuvint in minus. Un ritm extraordinar. Bogdan Cosa are in ranita bastonul de mare prozator." (Caius Dobrescu)

"Bogdan Cosa e ultimul (dar nu cel din urma!) dintre autorii iesiti din "scoala brasoveana de literatura", alaturi de Dumitru Crudu, Iulian Ciocan, Jolan Benedek, Dan Taranu, Stefania Mihalache, Adriana Barbat, Naomi Ionica, Denes Jonas, Dora Deniforescu etc. Poker e doar la suprafata un roman "suparat", mizerabilist, de "tinar furios". Pentru ca, in ultima instanta, eroii sai sint clone romanesti ale personajelor din primele romane ale lui Bret Easton Ellis: adolescenti (unii intirziati bine) fara mari probleme materiale, egocentrici, dezorientati (ca sa nu zic drogati), care plutesc la voia intimplarii intr-un spatiu intermediar, in care lumea "reala" se suprapune cu cea "virtuala". Se vor nonconformisti, anticorporatisti, dar lucreaza pentru firme mari (si-s cam obsedati de bani). Bogdan Cosa debuteaza cu un roman bine scris, trendy, care exprima o noua mentalitate, o noua virsta socioculturala, cea a "generatiei Y". Succes va avea, sint convins. Totul e sa nu se opreasca aici." (Alexandru Musina)


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Poker
Cartea Poker in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Poker - Bogdan Cosa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intalnirea din pamanturi - Marin Preda Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Marin Preda
13,20 lei
Ciocoii noi cu bodyguard - Dinu Sararu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Dinu Sararu
24,99 lei
Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Eliade
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana