Poezii. Gedichte (editie bilingva romano-germana)

Poezii. Gedichte (editie bilingva romano-germana) - Geo Dumitrescu
Pret: 11,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPoezii. Gedichte (editie bilingva romano-germana)
  • Autor: Geo Dumitrescu
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Poezii
  • Categoria: Poezie
  • ISBN: 973-8120-27-6
  • An aparitie: 2000
  • Numar de pagini: 232
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Poezii. Gedichte (editie bilingva romano-germana) - Geo Dumitrescu" de pe libraria ishop la pretul de 11,40 lei
Descriere carte:
Editia bilingva romano-germana a poeziilor lui Geo Dumitrescu este insotita de o prefata a lui Lucian Raicu: Poezia lui Geo Dumitrescu, cea veche si deopotriva cea noua, dezvaluie o strategie si o tactica, programate in egala masura pentru asediu si pentru aparare, pentru inaintare si pentru rezistenta, in toate cazurile obiectul campaniei fiind acelasi: un fond stabil si ireductibil, un sambure de omenesc - prea omenesc, mereu cucerit, mereu pierdut, mereu recucerit. (...) Se poate gandi si chiar se poate trai, exact si loial, ca in poezia lui Geo Dumitrescu, se poate scrie in continuare in spiritul si sub tutela adevarului si a formelor acestor poezii, mai rezistente decat momentul literar si istoric, strict determinat, din care s-au nascut. Geo Dumitrescu este cu siguranta unul dintre poetii romani de seama si nu numai ai timpului nostru, singurul timp ce ne-a fost dat si la ale carui experiente, incercari, aproximatii si fragile sensuri avem acces.
Capitolele cartii sunt insotite de desenele si facsimilele autorului. Lucrarea mai cuprinde note critice, date biografice, nota asupra editiei, indicele traducatorilor si indicele poeziilor.

C. Stanescu ( Adevarul literar si artistic , nr. 206/1994): Mai mult ca oricare altul, Geo Dumitrescu este poetul in care s-a regasit fiecare generatie poetica din cele ivite in ultimii 50 de ani. S-a regasit e doar un fel de a vorbi: ar trebui sa spunem, poate, ca amprenta operei lui este decelabila in toate straturile lirismului postbelic, de la - luand exemplul cel mai la indemana - Marin Sorescu si pana la ultimul postmedernist, toti au simtit i n Geo Dumitrescu un precursor care, cu timpul, a devenit chiar un clasic (...).

dragoste-colivie

(...) Te-ai asezat in fata mea, dragoste,
si nu mai infrunzesc, si florile
nu le mai tiu, si lumina
nu mai am de unde sa dau,
si ma iubesti cu dintii stransi,
dragoste,
si ma saruti cu ochii deschisi,
cu ochii in patru, dragoste,
si cu tine mi-e greu, si fara tine
nu pot, dragoste, dragoste oarba,
dragoste inec...
Si mai da-te un pic
la o parte din fata ochilor,
om frumos, nepriceputule,
ca sa te pot vedea si vazandu-te,
sa te iubesc din nou intaia oara
dragoste...


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Poezii. Gedichte (editie bilingva romano-germana)
Cartea Poezii. Gedichte (editie bilingva romano-germana) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Poezii. Gedichte (editie bilingva romano-germana) - Geo Dumitrescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fereastra Din Vis - Vasile Mic Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Vasile Mic
7,00 lei
Printre psalmi - Tudor Arghezi Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Tudor Arghezi
28,40 lei
Poeme - Robert Burns Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Robert Burns
5,22 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie