Poema desnuda

Poema desnuda - Crista Bilciu
Pret: 16,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPoema desnuda
Comanda acum "Poema desnuda - Crista Bilciu" de pe libraria ishop la pretul de 16,10 lei
Descriere carte:
Cistigatoarea Concursului de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania, editia 2011

Poema desnuda este un poem dramatic ale carui personaje evolueaza in jurul Bunicii - care croseteaza la nesfirsit un ciorap-Axis Mundi - si al Laurei, studenta la Litere. Prin muzicalitatea si curgerea lui navalnica, poemul, care poate parea dificil din cauza arhitecturii complexe, capata o simplitate arhetipala sustinuta de personajele-tipuri umane recognoscibile cu usurinta. O poveste despre citeva zile din viata Laurei, scrisa in cheie postmoderna, cu stil si dezinvoltura.

"Crista Bilciu are ceva din fanatismul devotiunii absolute; ceva din terorismul si teroarea patimii totale; atita doar ca al ei e un fanatism de arta si o religie pentru arta. Cred ca e cea mai devoratoare cititoare de poezie dintre toti poetii tineri - cu dedicatie ferventa pentru poezia post-cartaresciana. Lucrul se vede in procesarile intertextuale care-i strabat toata "epopeea" cu care debuteaza. Se vede si in felul in care a stiut sa ia distanta fata de minimalismul, autenticismul si crizismul ori deprimismul de conventie biografista cu care se scrie azi. In conventie biografista scrie si ea, dar e un proiect biografist supus unui tratament fantasmatic ce impinge lucrurile in suprarealism. Nu, insa, intr-un suprarealism de imagine (acestea sint mai toate rezonabile), ci intr-un suprarealism de trama, de epos; un suprarealism al narativitatii care da in extaz imaginativ. E un pretext biografist transformat intr-un val-virtej imaginativ desfasurat pe o dinamica dimoviana si cu o verva incalificabila si inepuizabila. Verva sustine trama, trama sustine verva. E un circuit greu de oprit odata ce s-a pornit. Lirismul narativ si fantast al Cristei Bilciu e, pe cit de extravagant, tot pe atit de spectacular. Iar Crista e o poeta ce abia porneste. Amenintarea din ? Introducerea? epopeii (?dati-va la o parte!?) e numai pe jumatate in gluma. Rezon!" (A l. Cistelecan )

"Cind am citit fragmente din textele Cristei Bilciu si-am aflat ca participa la un concurs, am si vazut-o cistigatoare. Originalitatea ei este uimitoare, dar cel mai mult m-a impresionat lipsa artificiilor, pretiozitatilor, ?fitelor? poetice sau dimpotriva anti-poetice cu care majoritatea debutantilor isi fardeaza discursul. Naturaletea versurilor cucereste si cred ca este dintre cele care pot trece de la publicul curent al poeziei spre ?cititorul obisnuit?, atit de greu de vinat. Crista Bilciu afirma transant:?literatura te face curva?. Ce sa-i faci? Asa cum stiti, cei care scriu isi asuma si riscuri..." ( Horia Garbea)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Poema desnuda
Cartea Poema desnuda in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Poema desnuda - Crista Bilciu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Invizibilul soare  - Nichita Stanescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Nichita Stanescu
28,50 lei
Lavinucea - Lavinia Balulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Lavinia Balulescu
16,10 lei
Blues pentru cai verzi - Letitia Ilea Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Letitia Ilea
21,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie