Plante De Balcon si Gradina

Plante De Balcon si Gradina - Maria Teresa Della Beffa
Pret: 53,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPlante De Balcon si Gradina
Comanda acum "Plante De Balcon si Gradina - Maria Teresa Della Beffa" de pe libraria ishop la pretul de 53,91 lei
Descriere carte:
- Un ghid complet in vederea cunosterii si alegerii plantelor pentru balcoane si gradini;  - 600 de specii, soiuri si varietati descrise: caracteristici generale, criterii pentru cultivare, reproducere, ingrijire si sfaturi in vederea cumpararii;  - 450 de fotografii color, infatisand plantele cele mai adecvate cultivarii in aer liber. Chiar daca nu ne numaram printre fericitii proprietari ai unei gradini in jurul casei caz in care aceasta poate deveni cu succes un teatru de experimente horticole , cei mai multi dintre noi dispun, la bloc, de un balcon, acea extensie a apartamentului, un spatiu exploatat, indeobste, in sens utilitar, dar care, cu un dram de efort si sfaturi potrivite, poate sa se transforme in mica oaza verde personala, un loc de refugiu, odihna, incantare chiar. Pentru ambele categorii de locatari, la fel insa de impatimiti in ale frumosului horticol, dar cu deosebire pentru cei aflati la primii pasi in aceasta directie, ghidul propus de Maria Teresa Della Beffa reprezinta tocmai suma de recomandari potrivite (informatii practice si numeroase ilustratii exemplificatoare) pentru a da curaj incepatorilor sau a desavarsi experienta celor avansati . Ampla sectiune introductiva cuprinzand informatiile si sfaturile cu caracter general, indispensabile in intelegerea comportamentului fiecarei specii, si evidentiind cat de importante sunt chiar formele frunzelor sau culorile florilor in alegerea celor mai potrivite plante are un caracter eminamente stiintific, fara a depasi insa cadrul elementelor esentiale, cu finalitate practica in acest hobby al gradinaritului si asigurand apropierea de minunata si delicata lume a plantelor. Tot aici vor fi intalnite: indicatii relative la ambientele ideale pentru diferite tipuri de gradini; o enumerare a plantelor potrivite cultivarii in spatii deschise largi (gradini) sau in cele mai reduse (balcoane); notiuni practice, cum ar fi setul de unelte necesare in gradinarit, explicatii cu privire la inmultirea plantelor, la bolile acestora si la combaterea lor. In cadrul celei de-a doua sectiuni a cartii este desfasurat un dictionar horticol, expunand descrieri ale principalelor specii adecvate cultivarii in spatiile deschise si descriind, pentru fiecare gen, mai multe specii facilitand astfel alegerea cultivatorului , insistand, dupa o structura recurenta, asupra descrierii generale, a tratamentului general reclamat, a posibilitatii de inmultire a plantelor respective. Paginile ghidului sunt sustinute armonios de un bogat aparat iconografic color si de o sectiune finala de anexe (ghid de alegere, glosar, repertoriu de denumiri populare romanesti si denumiri stiintifice). Maria Teresa Della Beffa este licentiata in stiinte agricole si cercetatoare stiintifica in horticultura, autoare a numeroase lucrari de specialitate si articole in periodice, cadru didactic al Universitatii din Torino si colaboratoare a Muzeului Regional de Stiintele Naturii.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Plante De Balcon si Gradina
Cartea Plante De Balcon si Gradina in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Plante De Balcon si Gradina - Maria Teresa Della Beffa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Inmultirea plantelor ornamentale - Miranda Smith Urmatoarea carte recomandata din categoria Gradinarit
Miranda Smith
56,05 lei
Plante de interior - Paulina Anastasiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Gradinarit
Paulina Anastasiu
10,45 lei
Plante decorative pentru gradini si balcoane  - A. Sarbu, G. Mohan, M. Catana, P. Comanescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Gradinarit
A. Sarbu, G. Mohan, M. Catana, P. Com...
52,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
GradinaritCarti recomandate din categoria Gradinarit