Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate. Editia a II-a

Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate. Editia a II-a - Alin Muresan
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPitesti. Cronica unei sinucideri asistate. Editia a II-a
  • Autor: Alin Muresan
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-46-0798-3
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 344
  • Format carte: 160 x 235
Comanda acum "Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate. Editia a II-a - Alin Muresan" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Carte aparuta sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc   O analiza amplu documentata a evenimentelor petrecute la Pitesti, dar si in alte penitenciare de acelasi tip in perioada 1948-1951, cind fenomenul ?reeducarii? a atins apogeul. Imbogatita cu informatii noi extrase din arhive, din volume de memorii publicate recent si din interviuri cu fosti detinuti, a doua editie prezinta metodele de tortura si actiunile violente din inchisori, rolul administratiei in sprijinirea acestora, portretele principalelor personaje si procesele impotriva agresorilor. Prin expunerea detaliata a faptelor, volumul se doreste a fi un exercitiu de memorie necesar si, pe cit posibil, un act de reparatie pentru victimele de la Pitesti, Suceava, Brasov, Gherla, Tirgsor, Tirgu Ocna si Peninsula.  

Site-ul www.fenomenulpitesti.ro este o importanta sursa de informatii on-line despre asa-numitul ?experiment? Pitesti si contine fotografii, documente, texte si marturii video in exclusivitate. De asemenea, pe site se gasesc trailerele oficiale ale documentarului Demascarea (regia: Nicolae Margineanu, scenariul: Alin Muresan), disponibil pe DVD.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate. Editia a II-a
Cartea Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate. Editia a II-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate. Editia a II-a - Alin Muresan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tragedia Germaniei 1914-1945 - Lucian Boia Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Lucian Boia
17,10 lei
Rusia. Popor si imperiu, 1552-1917 - Geoffrey Hosking Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Geoffrey Hosking
22,32 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie