Pictura - secrete si dezvaluiri

Pictura - secrete si dezvaluiri -  Larousse
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPictura - secrete si dezvaluiri
  • Autor: Larousse
  • Editura: Rao
  • Colectia: Colectia de arta
  • Categoria: Arte plastice
  • ISBN: 973-7932-23-4
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 272
  • Format carte: Ilustrat, 145 x 250 mm
Comanda acum "Pictura - secrete si dezvaluiri -  Larousse" de pe libraria ishop la pretul de 59,90 lei
Descriere carte:
Combinatia de linii si culori in forme care apartin picturii constituie un limbaj: trebuie sa-i examinam regulile si procedeele, asa cum sunt analizate rimele si cuvintele intr-un poem sau notele si ritmurile in muzica.

Aceasta carte nu face parada de eruditie. Intentia ei este de a oferi citeva chei, nu pentru a epuiza misterul unei picturi ? care se pastreaza intotdeauna, ceea ce este foarte bine ? ci pentru a descoperi motivele care disting o capodopera de o productie mediocra si care, in orice tablou inzestrat cu o oarecare valoare, dovedesc coerenta unei creatii.

? CARTEA DE IDENTITATE ofera informatii referitoare la autorul picturii (atribuirea), la maniera in care este facuta (tehnica) si la trecutul sau (istoria si circulatia operei).

? SUBIECTUL trateaza canoanele picturii, de la temele religioase pina la aparitia ?genurilor?: pictura istorica, scena de gen, portret, peisaj, natura moarta.

? COMPOZITIA desemneaza ansamblul mijloacelor, grafice mai degraba decit cromatice, prin care artistul isi organizeaza sau isi ordoneaza pictura.

? DESENUL SI CULOAREA: o rivalitate ce ne dezvaluie raporturile, uneori tumultuoase, dintre pictorii care au acordat desenului un loc primordial si cei care au preferat sa isi traduca gindul in culoare.

? FIGURA pune problema reprezentarii corpului uman, de la prezenta solemna redata in Evul Mediu la imaginile sugerate de cubism, trecind prin perioada perfectiunii clasice.

? STILURILE, de la gotic pina la abstract, sunt prezentate intr-o maniera sintetica.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Pictura - secrete si dezvaluiri
Cartea Pictura - secrete si dezvaluiri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Pictura - secrete si dezvaluiri - Larousse" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lectia De Desen. Cai - BROWN David Urmatoarea carte recomandata din categoria Arte plastice
BROWN David
13,41 lei
Semiotica limbajului pictorial - Catalina Bogdan Urmatoarea carte recomandata din categoria Arte plastice
Catalina Bogdan
0,00 lei
Lectia De Desen: Fete si Expresii - RAYNES John, Trad. PRISACARU Mihaela-Ioana Urmatoarea carte recomandata din categoria Arte plastice
RAYNES John, Trad. PRISACARU Mihaela-...
13,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Arte plasticeCarti recomandate din categoria Arte plastice