Perfectiunea creatiei si tragicul vietii

Perfectiunea creatiei si tragicul vietii - Georg Klein
Pret: 23,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPerfectiunea creatiei si tragicul vietii
Comanda acum "Perfectiunea creatiei si tragicul vietii - Georg Klein" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
"Am auzit adesea spunandu-se ca in zilele noastre oamenii sunt inzestrati cu nenumarate cunostinte despre nenumarate lucruri, dar despre marile intrebari nu stiu inca nimic. Care sunt marile intrebari? Am incercat de multe ori sa aflu, provocand la un raspuns. Rezultatul poate fi rezumat intr-o propozitie: Cine suntem, de unde venim, si ce sens are totul?"?
Pentru a raspunde acestor intrebari care guverneaza fiinta intregului univers si la care putem avea doar pretentia unor raspunsuri partiale, cartea de fata isi desfasoara argumentatia pornind de la evidenta evolutiei speciilor si plasarea incerta, plina de mister, a omului in aceasta increngatura complexa al carei varf este. Eseurile nu au insa nimic din ariditatea demonstrativa asteptata, ci impletesc in mod constant experienta de viata cu invatamintele mai generale dobandite din contemplarea naturii, vietii si creativitatii, vazuta atat ca proliferare a formelor naturii, cat si ca incercare a omului de a aduce prin eforturile sale un plus de imbogatire lumii. Aspectele teoretice se ancoreaza pe un fundal de viata si memorii ale autorului extrem de zbuciumat - este evocata figura fizicianului si biologului Leo Szilard, unul din parintii involuntari ai bombei atomice, temperamentul nordic, izolat, este discutat in particularitatile si neajunsurile sale, iar spre final intalnim o explicatie a instinctului de conservare pornind de la "semnalele de supravietuire"?, si a necesitatii mortii plecand de la "programele de moarte"?, manifestari care se regasesc pe diverse paliere ale dezvoltarii speciilor. Dar intrebarile, raspunsurile si ne-raspunsurile la problemele si neintelesurile majore sunt firul rosu al acestei carti.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Perfectiunea creatiei si tragicul vietii
Cartea Perfectiunea creatiei si tragicul vietii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Perfectiunea creatiei si tragicul vietii - Georg Klein" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Eseuri de teodicee - G. W. Leibniz Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
G. W. Leibniz
9,31 lei
O educatie care incepe inainte de nastere - Omraam Mikhael Aivanhov Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Omraam Mikhael Aivanhov
10,36 lei
Spinoza - Scruton Roger Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Scruton Roger
11,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie