Pedagogie generala

Pedagogie generala - Cristea Gabriela C.
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPedagogie generala
Comanda acum "Pedagogie generala - Cristea Gabriela C." de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Lucrarea este abordata in conformitate cu Precizarile Ministerului Educatiei si Cercetarii referitoare la Curriculumul pentru formarea initiala a cadrelor didactice din invatamantul secundar prin Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic. In raport de aceste Precizari (nr. 39076/ 22.10.2001), cartea este structurata pe 4 module: 1) Introducere in pedagogie, 2) Teoria si metodologia curriculumului, 3) Teoria si metodologia instruirii, 4) Teoria si metodologia evaluarii.<br>Partea I a cartii, Introducere in pedagogie, analizeaza fundamentele pedagogiei (conceptul de educatie, functiile si structura educatiei, continuturile si formele generale ale educatiei, directiile generale de dezvoltare a educatiei).<br>Partea a II-a a cartii analizeaza problematica teoriei si metodologiei curricumului in contextul stiintelor educatiei: fundamentele curricumului, cadrul de realizare a curricumului, componentele si produsele curricumului, schimbarea curricumului in conditiile reformei invatamantului.<br>Partea a III-a a cartii analizeaza problematica specifica teoriei si metodologiei instruirii: procesul de invatamant, normativitatea procesului de invatamant, actiunile realizate la nivelul procesului de invatamant (predarea-invatarea-evaluarea), obiectivele-continutul-metodologia procesului de invatamant, proiectare curriculara a activitatilor organizate in cadrul procesului de invatamant. <br>Partea a IV-a a cartii analizeaza problematica teoriei si metodologiei evaluarii: conceptul de evaluare, strategiile de realizare a evaluarii, metodele si tehnicile de evaluare (traditionale si alternative).<br>Autoarea, dr. in stiinte ale educatiei, lector univ. la Universitatea Spiru Haret Bucuresti, este la a doua carte, dupa publicarea lucrarii Reforma invatamantului. O perspectiva istorica (1864-1944), Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 2001.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Pedagogie generala
Cartea Pedagogie generala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Pedagogie generala - Cristea Gabriela C." sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
DIDACTICA. TEORIA INSTRUIRII - RADU, Ion T. ; EZECHIL, Liliana Urmatoarea carte recomandata din categoria Pedagogie
RADU, Ion T. ; EZECHIL, Liliana
21,85 lei
Educatia interculturala - Pierre Dasen, Christiane Perregaux, Micheline Rey Urmatoarea carte recomandata din categoria Pedagogie
Pierre Dasen, Christiane Perregaux, M...
7,51 lei
Devianta scolara - Cristina Neamtu Urmatoarea carte recomandata din categoria Pedagogie
Cristina Neamtu
27,07 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PedagogieCarti recomandate din categoria Pedagogie