Pe mina femeilor

Pe mina femeilor - Felix Nicolau
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPe mina femeilor
Comanda acum "Pe mina femeilor - Felix Nicolau" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Ea trage toate sforile si invirte lumea pe degetul mic. El se apara prin umor si cinism. Ba se si ascunde sub o sumedenie de nume care se perinda de-a lungul actiunii ca niste etichete pe sticle cu bauturi diferite. Se stie cine este pe mina femeilor, dar nu si cine mai scapa de acolo. Pe mina femeilor este un experiment burlesc plin de umor si de nerv satiric. Felix Nicolau isi surprinde (placut) cititorii nu numai prin formula narativa insolita, ci si prin verva iesita din comun cu care inregistreaza fizionomia unei societati romanesti consumiste si a lumii tabloidizate in care traim. Argotismele, kitsch -ul cel de toate zilele, personajele de comedie grotesca constituie ingredientele unei scrieri conduse cu mina sigura si cu virtuozitate stilistica catre un roman decapotabil prevazut cu douazeci de capote pe care orice cititor le poate schimba dupa chef, nevoie sau din pura disperare.

 ?Umorul si verva de povestas mucalit ale lui Felix Nicolau, placerea cu care mixeaza si anima diferite registre ale oralitatii, un ochi foarte atent la tot ce se intimpla in jur si o intuitie pe masura fac din acest prozator (deghizat pe rind ba in critic literar, ba in profesor de umanioare, ba - ca Mishima - in body-builder pasionat) o certitudine a literaturii recente. El isi retine cit trebuie gustul pentru caricatural sau spectacolul grotesc pus in scena de contemporanii sai in spatele unui zimbet larg, de copil care se amuza fara malitie pe seama celor falsi, ridicoli, a celor ce fac din propriile defecte motive de mindrie. Duhul lui Caragiale, dar si disponibilitatea satirica a lui Baiesu plutesc pe deasupra acestei proze, Felix Nicolau fiind printre putinii scriitori romini de azi care m-au facut sa rid in hohote - si arta lui nu se opreste aici. " (Claudiu Komartin)

?Romania profunda postdecembrista si-a gasit in acest condei inteligent un critic redutabil, poate observatorul cel mai necrutator dintre romancierii momentului. Felix Nicolau este un scriitor care vede enormul si simte monstruosul. " (Radu Voinescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Pe mina femeilor
Cartea Pe mina femeilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Pe mina femeilor - Felix Nicolau" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fisa de inregistrare - Ioana Baetica Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ioana Baetica
12,26 lei
Proorocii Ierusalimului  - Radu Aldulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Radu Aldulescu
33,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana