Partida de biliard de la ora noua si jumatate

Partida de biliard de la ora noua si jumatate - Heinrich Boll
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPartida de biliard de la ora noua si jumatate
Comanda acum "Partida de biliard de la ora noua si jumatate - Heinrich Boll" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Caleidoscop de voci narative, Partida de biliard de la ora noua si jumatate (1959) este poate cel mai complex roman al lui Heinrich Boll, in care dureroasele secvente retrospective si amestecul de monologuri interioare reitereaza, intr-un puzzle aiuritor, tema recurenta din romanele acestuia: experienta traumatizanta a nazismului, situat in chip tragic sub semnul biblic al ?impartasaniei bivolului?, si neputinta poporului german de a se confrunta cu propriul trecut, in care limita dintre a construi si a distruge este atit de fragila, incit poate fi usor confundata cu aceea care desparte doua generatii istorice. Sase septembrie 1958, data aniversarii celor optzeci de ani ai bunicului Heinrich Fahmel, ?ctitorul? de manastiri, este ziua in care Robert Fahmel, fiul acestuia si distrugatorul creatiei sale, si Joseph Fahmel, nepotul insarcinat cu refacerea din ruine a operei bunicului, infrunta constiinta propriului trecut, ce nu mai poate fi gindit decit in termenii liniilor frinte, lipsite de orice consistenta temporala, pe care bilele albe si rosii le traseaza pe postavul verde al mesei de biliard.

?Boll reuseste sa transforme evenimentele desfasurate intr-un interval de aproape cincizeci de ani ? interval ce include cele doua razboaie mondiale ? intr-o unica si complexa, coplesitoare si fascinanta experienta.? ( New York Herald Tribune )

Premiul Nobel pentru Literatura (1972)!


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Partida de biliard de la ora noua si jumatate
Cartea Partida de biliard de la ora noua si jumatate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Partida de biliard de la ora noua si jumatate - Heinrich Boll" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Asasinul orb  - Margaret Atwood Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Margaret Atwood
42,66 lei
Pasarea vopsita - Jerzy Kosinski Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jerzy Kosinski
12,35 lei
Idele lui martie - Thornton Wilder Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Thornton Wilder
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala