Partea intunecata din noi insine. O istorie a perversilor

Partea intunecata din noi insine. O istorie a perversilor - Elisabeth Roudinesco
Pret: 27,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPartea intunecata din noi insine. O istorie a perversilor
Comanda acum "Partea intunecata din noi insine. O istorie a perversilor - Elisabeth Roudinesco" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
Oare, vrand sa eradicam perversiunea nu punem in pericol o distinctie fundamentala pentru civilizatia noastra, si anume distinctia dintre bine si rau?

Cartea isi propune sa schiteze - din punct de vedere cultural - istoria comportamentului pervers. Scopul autoarei este sa smulga eticheta de pervers din contextul exclusiv al sexualitatii in care a fost plasata pana acum si sa-i confere o abordare mai larga.
Istoria omenirii ne ofera diverse modele de atitudini considerate deviante sau extravagante, pe motiv ca ele se abat de la norma si incalca asa-zisa ordine naturala a lumii.
Fiecare epoca aduce in scena propria figura exemplara de pervers: ascetul, respectiv martirul (in epoca medievala); libertinul sau depravatul la Sade (in secolul al XVIII- lea); copilul care se masturbeaza, femeia isterica, homosexualul (in secolul al XIX-lea); nazistul, apoi teroristul (in secolul XX) etc.

Specialista in istorie si cercetatoare la Universitatea Paris VII, Elisabeth Roudinesco este autoarea unor tratate de referinta: Istoria psihanalizei in Franta , Intrebari despre ziua de maine . Psihanaliza si deconstructie (scrisa impreuna cu Jacques Derrida), Jacques Lacan , Dictionarul de psihanaliza (realizat impreuna cu Michel Plon) si Familia in dezordine , ultimele patru publicate deja in Romania la Editura TREI.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Partea intunecata din noi insine. O istorie a perversilor
Cartea Partea intunecata din noi insine. O istorie a perversilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Partea intunecata din noi insine. O istorie a perversilor - Elisabeth Roudinesco" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Conflictele noastre interioare - Karen Horney Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Karen Horney
23,75 lei
Tratat practic de cunoastere a omului - Gaston Berger Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Gaston Berger
21,85 lei
Tratat De Razgandire - GARDNER Howard Trad:FLESERIU Teodor Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
GARDNER Howard Trad:FLESERIU Teodor
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie