Paradisul de dupa colt

Paradisul de dupa colt - Mario Vargas Llosa
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roParadisul de dupa colt
Comanda acum "Paradisul de dupa colt - Mario Vargas Llosa" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
In Paradisul de dupa colt, Mario Vargas Llosa ilustreaza prin doua cronici paralele lumea utopiilor din secolul XIX, relatand amanuntit aspiratia paradiziaca a celor doi eroi si decaderea lor, inevitabila cand o idee ajunge ... sa fie aplicata mecanic. Unde ar fi de gasit Paradisul? Intr-o societate egalitara care trebuie edificata sau intr-un efort de intoarcere la valorile lumii primitive?

Doua vieti: Flora Trista?n, care se da de ceasul mortii in lupta ei pentru drepturile femeii si muncitorilor, si Paul Gauguin, cel care isi descopera pasiunea pentru pictura si lasa balta existenta burgheza ca sa traiasca in Tahiti, unde cauta o lume inca necontaminata de conventiile occidentale.

Doua conceptii despre sex: cea a Florei, care vede in el doar un instrument de dominare masculina si aluneca ocazional intr-o experienta lesbiana, si cea a lui Gauguin, care il simte ca pe o forta vitala esentiala, o data chiar la nivel homosexual, de vreme ce ajuta la expansiunea creativitatii sale.
Ce au in comun aceste doua vieti opuse, dincolo de relatia de familie - Flora fiind bunica pe linie materna a lui Gauguin?Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Paradisul de dupa colt
Cartea Paradisul de dupa colt in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Paradisul de dupa colt - Mario Vargas Llosa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tai-Pan Vol. 1, 2 - James Clavell Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
James Clavell
57,00 lei
Ultimul port - Olivier Rolin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Olivier Rolin
0,00 lei
Jocul cu margele de sticla - Hermann Hesse Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Hermann Hesse
49,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala