Panorama Lumii Clasice

Panorama Lumii Clasice - Nigel Spivey, Michael Squire
Pret: 134,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPanorama Lumii Clasice
Comanda acum "Panorama Lumii Clasice - Nigel Spivey, Michael Squire" de pe libraria ishop la pretul de 134,10 lei
Descriere carte:
Lumea Greciei si Romei antice ne captiveaza poate mai mult decat orice alta civilizatie. Ea reprezinta punctul de plecare a tot ceea ce stim despre filosofie, stiinta, literatura si arta, este o legenda in sine. Cu atat mai laudabila este aceasta noua evaluare realizata de doi specialisti, care nu numai ca au pornit de la izvoare, ci au prezentat punctele de vedere referitoare la viata si civilizatia clasica elaborate in ultimele decenii. Spivey si Squire au preferat o prezentare tematica, in locul obisnuitei abordari cronologice, si au analizat ideile si valorile esentiale pentru istorie: importanta corpului in viata si moarte; societatea, sexualitatea, familia; igiena si dieta; cultul zeilor si admiratia fata de eroi, materializate in mituri; atitudinea fata de natura si mediu; banii si viata economica; razboiul si conflictele militare; politica, in teorie si in realitate. Exista capitole referitoare la performantele intelectuale ? acea structura de gandire abstracta pe care continuam sa o imbratisam si astazi ? si la contextul crearii si indelungata traditie a artei clasice. Autorii ne ofera o prezentare originala a fiecaruia dintre aceste subiecte, sustinuta de o antologie de fragmente din lucrari clasice care ne transmit parfumul lumii antice. Intreaga lucrare este presarata cu numeroase ilustratii, multe dintre ele mai putin cunoscute, din epoci, genuri si zone geografice diferite. Vase pictate, sculpturi de marmura, bronzuri, picturi murale, monede, cladiri, situri arheologice ? fiecare subiect este asadar insotit de o bogata iconografie, multe imagini fiind folosite pentru prima oara intr-o lucrare de acest gen. Cartea beneficiaza si de mici ?dictionare? ilustrate de personaje clasice si mitologice, un glosar, o cronologie si o harta. Panorama lumii clasice ii readuce la viata in fata cititorului obisnuit pe greci, etrusci si romani, iar specialistilor le ofera informatii noi. Este scrisa intr-un stil antrenant si putem spune ca este o lucrare pentru o noua generatie. Nigel Spivey este lector de limbi si literaturi clasice si membru al Emmanuel College, Cambridge. Printre lucrarile sale se numara Understanding Greek Sculpture , Etruscan Art si Enduring Creation: Art, Pain and Fortitude . Michael Squire a studiat limbi si literaturi clasice la Cambridge si in calitate de bursier Frank Knox Memorial la Harvard. In calitate de cercetator la Trinity College, Cambridge, se ocupa de studierea teoriilor referitoare la operele vizuale antice.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Panorama Lumii Clasice
Cartea Panorama Lumii Clasice in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Panorama Lumii Clasice - Nigel Spivey, Michael Squire" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Monet - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
***
44,55 lei
Consemnari coregrafice. Baletul Operei Nationale Bucuresti - Catalin Caracas Vivia Sandulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
Catalin Caracas Vivia Sandulescu
47,49 lei
Sfarsitul Veacurilor vol I - Christian And Miriam Dikol Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
Christian And Miriam Dikol
31,07 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ArtaCarti recomandate din categoria Arta