Palnia si Stamate

Palnia si Stamate - Urmuz
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPalnia si Stamate
Comanda acum "Palnia si Stamate - Urmuz" de pe libraria ishop la pretul de 27,00 lei
Descriere carte:
"Viziunea unei lumi absurde e povestita de un glas iluminat de ironie. Peste umorul anarhic al lui Urmuz se asaza, ca o cuvertura de brocart, vocea de crainic intelept a lui Victor Rebengiuc. Cuvintele fosnesc de haz in aceasta ... rapsodie a inadecvarii. Aflati cum arata un popa ardelenesc care tine in mana o sintaxa. Surprindeti doi oameni care tocmai coboara din maimuta. Asistati la compunerea unui madrigal prin apasarea degetului pe hartie si descoperiti ca Nirvana e vecina noastra de circumscriptie. Faceti-va aceste hataruri, cu sentimentul ca intrati intr-un joc al carui premiu e accesul la inteligenta si har." - RADU PARASCHIVESCU

"Sa ni-l imaginam pe Urmuz intr-o camera incuiata pe dinauntru, citindu-le fratilor si surorilor lui mai mici tot felul de pagini bizare. Pe atunci, Urmuz nu era Urmuz, ci Demetru. In familie i se spunea Mitica. Se aude? Din cind in cind, dinspre camera aceea razbat catre noi, traversind spatiul si timpul, hohotele de ris ale fratilor si surorilor lui Urmuz. Se aude? Daca, printr-un miracol, orasul ar amuti intr-o noapte pentru macar citeva secunde, in Bucuresti s-ar auzi, poate, dinspre numarul 13 al strazii Apolodor, hohotele de ris ale acelor fiinte care stiau sa se amuzeze. Dupa aproape o suta de ani de absurditate, teribilul umor al lui Urmuz continua sa infiga gloante in forma de pilnie in timpla literaturii romane. Ceea ce face Urmuz nu e literatura, ci stamatematica." - ( Iulian Tanase )

"Urmuz m-a cucerit demult si dintr-odata! Textele lui ilogice au pentru mine o logica savuroasa si de un efect comic surprinzator si irezistibil.
Am primit cu placere invitatia de a-l citi pentru un audiobook iar imprimarea a fost o adevarata delectare, pe care sper sa o aiba si cei ce o vor asculta." ( Victor Rebengiuc )Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Palnia si Stamate
Cartea Palnia si Stamate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Palnia si Stamate - Urmuz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Falsul autostop - Kundera Milan Urmatoarea carte recomandata din categoria Audiobooks
Kundera Milan
21,15 lei
Time management - Octavian Pantis Urmatoarea carte recomandata din categoria Audiobooks
Octavian Pantis
26,99 lei
Greseala vraciului - audiobook  - Joseph Delaney Urmatoarea carte recomandata din categoria Audiobooks
Joseph Delaney
26,12 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AudiobooksCarti recomandate din categoria Audiobooks