Palavrageala pe Nil

Palavrageala pe Nil - Naghib Mahfuz
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPalavrageala pe Nil
Comanda acum "Palavrageala pe Nil - Naghib Mahfuz" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Naghib Mahfuz este Laureat al Premiului Nobel pentru Literatura (1988).   Palavrageala pe Nil , romanpublicat in 1966, descrie o lume marcata de schimbari dramatice pe scena politica egipteana, insa tonul sau este unul de poveste, uneori absurda, alteori profund serioasa, emotionanta, iar dilemele umane si artistice ale protagonistilor sint, dincolo de spatiu sau context, cele ale timpurilor moderne.   In  Palavrageala pe Nil , un cerc de prieteni se string in fiecare seara pe un bac de pe Nil, pentru a fuma hasis si a discuta despre arta si absurdul existentei. Tihna petrecerilor e tulburata atunci cind o tinara ziarista vine sa studieze micul grup, cu o seriozitate ce le pune sub semnul intrebarii placerile si da nastere unei dispute inversunate pe tema sensului vietii, datoriei, moralitatii si dragostei. Mahfuz abordeaza o multitudine de stiluri in acest microroman, de la lirismul romantic la ironia acida, cu aluzii la Egiptul antic si istoria clasica, a caror grandoare pune in evidenta, prin contrast, sentimentul de dezradacinare si pierdere in derizoriu cu care se confrunta intelectualul sofisticat si cosmopolit egiptean al vremii.   
?Naghib Mahfuz are un stil hipnotic, plin de poezie si in acelasi timp caustic, condimentat cu aluzii ironice la adresa unei clase de mijloc aparte, cosmopolite, dintr-un Egipt modern, in puternic contrast cu grandoarea celui antic, incarcat cu semnificatii istorice.? ( Publishers Weekly )  

?Sint educati, inteligenti si creativi; sint de asemenea prea fragili, alienati si nevrotici si, intr-adevar, purtarea lor e descrisa cel mai bine prin acest fatal cuvint ? palavrageala. Produse de clasa mijlocie ale unei burghezii dislocate de regimul lui Gamal Nasser, personajele lui Mahfuz isi petrec serile in jurul unei narghilele, fumindu-si drogul halucinogen, flirtind fara vlaga, batindu-si joc de conventii si reflectind la inutilitatea de a face, de fapt, orice.? ( The Boston Globe )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Palavrageala pe Nil
Cartea Palavrageala pe Nil in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Palavrageala pe Nil - Naghib Mahfuz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mostenitorii  - William Golding Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
William Golding
34,10 lei
Comedia umana - Claudio Magris Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Claudio Magris
33,24 lei
Fragmente de Apocalipsa - Gonzalo Torrente Ballester Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gonzalo Torrente Ballester
33,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala