Palatul dorintei. Trilogia Cairoului 2

Palatul dorintei. Trilogia Cairoului 2 - Naghib Mahfuz
Pret: 42,27 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPalatul dorintei. Trilogia Cairoului 2
Comanda acum "Palatul dorintei. Trilogia Cairoului 2 - Naghib Mahfuz" de pe libraria ishop la pretul de 42,27 lei
Descriere carte:
Printr-o executie artistica desavirsita, al doilea volum al Trilogiei Cairoului continua cu aceeasi viziune detaliata a ciocnirii dintre civilizatii, dintre nou si vechi. Povestea de neuitat pe care o ofera Palatul dorintei este un echilibru intre idealurile tot timpul pe cale de a se implini si realitatea plina de oprelisti, intre visele si dorintele personajelor si istoria care le ajunge din urma.

In acest al doilea volum al Trilogiei Cairoului , Naghib Mahfuz spune povestea familiei el-Gawad in anii 1920, adica in plina epoca de modernizare a Egiptului. Spre deosebire de primul volum, mai tensionat, care urmarea in paralel emanciparea tarii de sub dominatia britanica si viata familiei el-Gawad, condusa de un tata despotic, Palatul dorintei alege un ton molcom, mult mai asezat si mai descriptiv. Atentia se muta acum de la relatiile tensionate ale unei familii rupte intre traditie si modernitate la detaliul de viata in aparenta banal, dar cu adevarat fermecator. Cuptorul de piine raspindindu-si aromele odata cu venirea diminetii, tabietul cafelei, lung prilej de discutii intre mama si odraslele acum independente, ciorovaielile zglobii ale mezinilor familiei, in fine, imaginea unui tata de acum imblinzit sfatuindu-si grijuliu fiul, totul are aerul unui peisaj asezat si familiar, care respira poeticitate prin fiecare amanunt, oricit de marunt.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Palatul dorintei. Trilogia Cairoului 2
Cartea Palatul dorintei. Trilogia Cairoului 2 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Palatul dorintei. Trilogia Cairoului 2 - Naghib Mahfuz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Trandafirul disparut - Serdar Ozkan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Serdar Ozkan
18,99 lei
Conversatie la catedrala - Mario Vargas Llosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mario Vargas Llosa
34,90 lei
Vitelul de aur -  Ilf si Petrov Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ilf si Petrov
39,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala