Padurea metalurgica

Padurea metalurgica - Radu Andriescu
Pret: 20,85 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPadurea metalurgica
Comanda acum "Padurea metalurgica - Radu Andriescu" de pe libraria ishop la pretul de 20,85 lei
Descriere carte:
,,O ruptura totala de lirismul traditional (care, intre noi fie vorba, se regaseste in cele mai ?moderne? manifestari poetice, chiar si in fracturism, fie si in manifestarile hip-hop autohtone, fie si in ?bascalie?), o abordare de tip anglo-saxon cu radacini vizibile in T.S. Eliot (lipsita insa de substratul metafizic/cult al poemelor acestuia si chiar, de ce nu, de acelasi lirism decelabil in La figlia che piange ), cu totul neobisnuita pentru peisajul nostru poetic." (Bogdan-Alexandru Stanescu)
  ,,Cit de inselatoare e impresia de realitate din poemele lui Radu Andriescu! Imaginile se intiparesc pe o retina care le diafanizeaza, le transforma in ritm, inaintare molcoma, intrerupta, poate, de cite un gol de memorie. Placerea seriilor fastuoase, bucuria redescoperirii vocabulelor si a rostirii lor guverneaza alcatuirea frazelor ample. Cu aceleasi nume de locuri si strazi, scuturate acum de banalitate si scoase de sub presiunea concretului, pina devin aeriene, imponderabile, se inalta un oras himeric, muzical, cu multe cotloane sonore, strabatute si reinventate in fiecare poem." ( Gabriela Gavril )
  ,,Maleabila, lipsita de restrictiile formale impuse de necesitatile efectului si de parcimonia diplomatica a discursului, poezia lui Radu Andriescu isi speculeaza propria locvacitate. Abundenta pina la exces, ea nu se cere imputinata, trunchiata, ci - paradoxal - crezuta pe cuvint, ca o marturie." (Cosmin Ciotlos)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Padurea metalurgica
Cartea Padurea metalurgica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Padurea metalurgica - Radu Andriescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poezii ( Mihai Eminescu ) - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
11,40 lei
Va Veni Ingerul - Vasile Morar Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Vasile Morar
3,00 lei
Tratat De Tremurat - Marcel A. Petrisor Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Marcel A. Petrisor
3,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie