Orizonturi rosii

Orizonturi rosii - Ion Mihai Pacepa
Pret: 43,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOrizonturi rosii
  • Autor: Ion Mihai Pacepa
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 978-973-50-2681-3
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 496
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Orizonturi rosii - Ion Mihai Pacepa" de pe libraria ishop la pretul de 43,00 lei
Descriere carte:
Despre natura criminala a partidului comunist si a Securitatii. In 1978, in plina glorie, cumuland cateva functii esentiale - consilier personal al lui Nicolae Ceausescu, general-locotenent, director adjunct al Departamentului de Informatii Externe si secretar de stat in Ministerul de Interne -, Ion Mihai Pacepa a facut un gest paradoxal, parasind Romania.

Apoi, publicand Orizonturi rosii, Pacepa a demascat natura criminala a partidului comunist si a Securitatii, aducand prejudicii ireparabile regimului de la Bucuresti. Cartea sa a dat in vileag un sistem al crimei organizate la nivel de stat care functiona in virtutea unei autentice traditii leniniste.

Dar aici nu este vorba de ideologia omniprezenta in materialele de propaganda, ci de faptul ca Ceausescu, ca si Lenin odinioara, isi finanta proiectul politic personal din actiuni profund ilegale: trafic de persoane si de armament, spionaj industrial, extorcare de bani, actiuni de influenta, mita si coruptie. Daca in Rusia presovietica gangsterul insarcinat sa faca bani pentru partid era Stalin, in Romania lui Ceausescu, cei iesiti pur si simplu la furat bani si secrete de prin toata lumea erau miile de ofiteri acoperiti ai DIE.

O asemenea depozitie a deranjat afacerile colosale ale unei veritabile mafii. De aceea, asa cum subliniaza Raportul final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, "Securitatea si mostenitorii sai nu i-au iertat vreodata lui I.M. Pacepa ceea ce ei considera o tradare".

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Orizonturi rosii
Cartea Orizonturi rosii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Orizonturi rosii - Ion Mihai Pacepa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mentalitati Si Remanente Comuniste - Lavinia Betea Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Lavinia Betea
29,50 lei
Vechiul regim si revolutia - Alexis de Tocqueville Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Alexis de Tocqueville
0,00 lei
Romania si comunismul. o istorie ilustrata  - Dinu C. Giurescu, Al. Stefanescu, Ilarion Tiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Dinu C. Giurescu, Al. Stefanescu, Ila...
75,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism