Originile animale ale culturii

Originile animale ale culturii - Dominique Lestel
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOriginile animale ale culturii
  • Autor: Dominique Lestel
  • Editura: Trei
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 973-8291-84-4
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 336
  • Format carte:
Comanda acum "Originile animale ale culturii - Dominique Lestel" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Etologia contemporana a infaptuit o revolutie majora ale carei dimensiuni nu au fost inca pe deplin intelese. Reprezentarile clasice ale animalului nu mai pot fi sustinute: opozitia dintre natura si cultura nu mai reuseste sa dea seama despre diferenta care separa omul de animal. O adevarata etologie este de-acum necesara pentru comprehensiunea numeroaselor societati animale, precum cea a cimpanzeilor, a elefantilor sau a anumitor mamifere marine. Reexaminand notiunile de unealta, comunicare si rationalitate, Dominique Lestel demonstreaza aici cum comportamentele culturale nu constituie o ruptura specifica umanului, afirmand ca se ivesc progresiv in istoria materiei vii. Pe de alta parte, el sugereaza ca anumite animale trebuie sa fie considerate ca niste autentici subiecti inzestrati cu o istorie, o constiinta de sine si reprezentari complexe. Cu alte cuvinte, statutul umanului trebuie regandit in mod radical: aceasta este una dintre intrebarile majore ale secolului al XXI-lea.
Filosof si etolog, Dominique Lestel preda stiintele cognitive la Scoala normala superioara din Paris. Este cercetator asociat in echipa de eco-antropologie a Muzeului de istorie naturala.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Originile animale ale culturii
Cartea Originile animale ale culturii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Originile animale ale culturii - Dominique Lestel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie