Opere, vol. 4 - Procesele de maturizare

Opere, vol. 4 - Procesele de maturizare - D. W. Winnicott
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere, vol. 4 - Procesele de maturizare
  • Autor: D. W. Winnicott
  • Editura: Trei
  • Colectia: Biblioteca de psihanaliza
  • Categoria: Psihanaliza
  • ISBN: 973-707-005-4
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 352
  • Format carte:
Comanda acum "Opere, vol. 4 - Procesele de maturizare - D. W. Winnicott" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:


Colectia de texte reunite intre aceste coperte reuseste sa demonstreze inca o data capacitatea psihanalizei de a intinde punti si de a da sens unor legaturi intre registri aparent atat de diferiti cum ar fi medicina somatica, psihologia, psihiatria, filosofia, religia si morala, functionarea societatii umane, viata sufleteasca asa cum o resimtim noi insine si in cele din urma bunul simt natural.
In seria de articole referitoare la procesele de maturizare si mediul in care acestea pot avea loc fara distorsiuni Winnicott dezvolta ideea freudiana a originii patologiei psihice in dezvoltarea din copilarie. In vreme ce Freud propune si demonstreaza teoria psihanalitica a originii nevrozei in vicisitudinile relatiilor interpersonale ale copilului aflat la varsta primilor pasi, subsumate termenului celebru de complex al lui Oedip, Winnicott aprofundeaza studiul bolii psihice si, bazandu-se atat pe observatiile sale in calitate de pediatru cat si pe vasta sa experienta cu pacientii copii si adulti pe care i-a ajutat prin psihanaliza sau alte feluri de interventie fundamentata psihanalitic, propune ipoteza conform careia patologia grava, ce tine de resortul spitalului de psihiatrie, se afla in stransa legatura cu esecurile inregistrate in dezvoltarea din prima copilarie. Fara sa nege contributia factorilor inascuti, fie acestia mosteniti sau adusi de hazard, el ajunge la concluzia ca nebunia, boala schizofrenica, este de fapt un proces invers acelor procese ce pot fi observate in cadrul dezvoltarii bebelusilor sanatosi.

Catalin Popescu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere, vol. 4 - Procesele de maturizare
Cartea Opere, vol. 4 - Procesele de maturizare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere, vol. 4 - Procesele de maturizare - D. W. Winnicott" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar de psihanaliza - Roland Chemama Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Roland Chemama
33,25 lei
Opere, vol. 11 - Tehnica psihanalizei - Sigmund Freud Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Sigmund Freud
28,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza