Opere complete. vol. 9, Aion. Contributii la simbolistica Sinelui

Opere complete. vol. 9, Aion. Contributii la simbolistica Sinelui - C. G. Jung
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere complete. vol. 9, Aion. Contributii la simbolistica Sinelui
  • Autor: C. G. Jung
  • Editura: Trei
  • Colectia: Biblioteca de psihanaliza
  • Categoria: Psihanaliza
  • ISBN: 973-707-030-5
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 376
  • Format carte:
Comanda acum "Opere complete. vol. 9, Aion. Contributii la simbolistica Sinelui - C. G. Jung" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Arhetipul Sinelui (Selbst), care se refera la totalitatea integrata armonic a potentialitatilor psihice ale individului, un adevarat arhetip al arhetipurilor, a focalizat preocuparile lui Jung din ultimele decenii ale vietii sale creatoare. Volumul de fata, a carui prima editie a aparut in 1951, ii este consacrat in intregime. Realizarea Sinelui reprezinta scopul dezvoltarii fiecarui individ si presupune confruntarea cu contrariile si armonizarea lor, procesul de ajungere la Sine fiind denumit de Jung ?individuatie?. Desi unul dintre simbolurile Sinelui este Dumnezeu, ceea ce ar putea sugera ideea ca inspiratia conceptului este teologica, psihanalistul elvetian insista ori de cate ori are ocazia asupra surselor sale empirice: psihiatrice, psihanalitice si culturale.
Vasile Dem. Zamfirescu

* * *

Mi s-a solicitat de atatea ori cu insistenta de catre publicul meu cititor sa dezbat relatia dintre figura traditionala a lui Cristos si simbolurile naturale ale entitatii, adica ale Sinelui, incat m-am decis in cele din urma sa ma indeletnicesc cu aceasta sarcina. [?] Cred si ca stiu ce responsabilitate imi asum atunci cand, continuand intr-o oarecare masura procesul istoric de receptare, adaug numeroaselor amplificari simbolice ale figurii lui Cristos o alta, psihologica, sau chiar - asa cum ar putea sa para - cand reduc simbolul lui Cristos la o imagine psihica a totalitatii. Insa il rog pe cititorul meu sa nu uite ca nu emit profesiuni de credinta si nici nu compun scrieri cu tendinta, ci reflectez cum am putea sesiza unele lucruri din perspectiva constiintei moderne; si anume lucruri pe care le consider demne de a fi intelese si care se afla in mod evident in pericolul de a fi inghitite de haul incomprehensiunii si al uitarii; in sfarsit, lucruri a caror intelegere ar veni mult in ajutor dezorientarii ce caracterizeaza conceptia noastra despre lume, printr-o limpezire a fundalurilor si fundamentelor psihice.
C.G. Jung

* * *

Cum simbolurile sunt singura modalitate de legatura intre inconstientul colectiv si constient, este indispensabil sa li se povesteasca copiilor basme si legende, iar adultilor sa li se transmita cunostinte religioase; doar in felul acesta mesajul inconstientului poate fi integrat de catre constient. In caz contrar, energia inconstientului se investeste in continuturi constiente neinsemnate, accentuandu-le intensitatea pana la niveluri patologice. Astfel se nasc, dupa Jung, fobiile, obsesiile, idiosincrasiile, reprezentarile ipohondrice, perversitatile intelectuale. De aici importanta gandirii simbolice, vehicul al comunicarii cu lumea inconstienta din noi, in cadrul careia reprezentarile religioase ocupa o pozitie centrala.
Vasile Dem. Zamfirescu

Din seria Opere complete de C.G. Jung
au aparut:
? Arhetipurile si inconstientul colectiv
? Psihologia fenomenelor oculte
? Psihogeneza bolilor spiritului
? Tipuri psihologice

Cuprins:
Arhetipul sinelui si simbolurile sale (Vasile Dem. Zamfirescu)
Cuvant inainte
I Eul
II Umbra
III Syzygy: animus si anima
IV Sinele
V Cristos, un simbol al Sinelui
VI Sub semnul pestilor
VII Profetia lui Nostradamus
VIII Despre semnificatia istorica a pestelui
IX Ambivalenta simbolului pestelui
X Pestele in alchimie
1. Meduza
2. Pestele
3. Simbolul cathar al pestelui
XI Interpretarea alchimica a pestelui
XII Generalitati cu privire la psihologia simbolisticii crestin-alchimice
XIII Simboluri gnostice ale Sinelui
XIV Structura si dinamica Sinelui
XV Cuvant de incheiere
Anexe
Bibliografie
Indice de nume proprii


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere complete. vol. 9, Aion. Contributii la simbolistica Sinelui
Cartea Opere complete. vol. 9, Aion. Contributii la simbolistica Sinelui in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere complete. vol. 9, Aion. Contributii la simbolistica Sinelui - C. G. Jung" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Opere, vol. 4 - Procesele de maturizare - D. W. Winnicott Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
D. W. Winnicott
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza