Opere complete. vol. 2, Psihologia fenomenelor oculte

Opere complete. vol. 2, Psihologia fenomenelor oculte - C. G. Jung
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere complete. vol. 2, Psihologia fenomenelor oculte
  • Autor: C. G. Jung
  • Editura: Trei
  • Colectia: Biblioteca de psihanaliza
  • Categoria: Psihanaliza
  • ISBN: 973-8291-97-6
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 256
  • Format carte:
Comanda acum "Opere complete. vol. 2, Psihologia fenomenelor oculte - C. G. Jung" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:


Sunt fenomenele oculte, astrologia, alchimia incompatibile cu stiinta? Lucrarea de doctorat a lui Jung, care constituie principala piesa a celui de-al doilea volum, contine un net raspuns negativ. Manifestarile stranii ale mediului spiritist de cincisprezece ani si jumatate primesc de fiecare data o surprinzatoare explicatie psihologica.

Inca inainte de a-l cunoaste pe Freud si opera sa, Jung schitase o conceptie despre inconstient. Termenul "complex", a carui paternitate ii apartine, menit unei glorioase cariere in interiorul si in afara psihanalizei, apare chiar in scrierile sale timpurii. Tot aici intalnim si cateva din leit-motivele operei jungiene: toate ideile noi si creativitatea spirituala in genere isi au originea in inconstient.

*

"In pofida opiniei comune, care trateaza fenomenele oculte cu un zambet dispretuitor, stradania mea prezinta numeroasele lor legaturi cu domeniile medicinei si psihologiei, precum si numeroasele intrebari pe care le ridica pentru noi acest domeniu necercetat", scria Jung in principalul studiu al prezentului volum, dedicat analizei unei experiente spiritiste.

Asa cum Freud a reabilitat nevroza si visul ca surse pentru cunoasterea psihicului sanatos, Jung arata interes stiintific nu numai pentru spiritism si fenomenele "oculte", ci si pentru alte domenii marginalizate de stiinta oficiala a epocii, cum ar fi astrologia si alchimia. De asemenea "nebunia" (psihoza) devine pentru psihiatrul si psihanalistul elvetian sursa principala a descoperirii inconstientului colectiv.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere complete. vol. 2, Psihologia fenomenelor oculte
Cartea Opere complete. vol. 2, Psihologia fenomenelor oculte in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere complete. vol. 2, Psihologia fenomenelor oculte - C. G. Jung" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Psihanaliza si psihoterapii. Psihopatologie, scopuri, tehnici - Daniel Widlocher, Coord. Alain Braconnier Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Daniel Widlocher, Coord. Alain Bracon...
46,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza