Opere complete. vol. 1, Arhetipurile si inconstientul colectiv

Opere complete. vol. 1, Arhetipurile si inconstientul colectiv - C. G. Jung
Pret: 56,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere complete. vol. 1, Arhetipurile si inconstientul colectiv
  • Autor: C. G. Jung
  • Editura: Trei
  • Colectia: Biblioteca de psihanaliza
  • Categoria: Psihanaliza
  • ISBN: 973-8291-62-3
  • An aparitie: 2003
  • Numar de pagini: 462
  • Format carte:
Comanda acum "Opere complete. vol. 1, Arhetipurile si inconstientul colectiv - C. G. Jung" de pe libraria ishop la pretul de 56,05 lei
Descriere carte:
Opera lui Carl Gustav Jung, una dintre personalitatile cele mai importante ale secolului XX, este inca putin cunoscuta in Romania. Desi in ultimii ani s-au publicat cateva din cartile sale, cea mai mare parte a celor 18 volume care-i alcatuiesc opera, insumand mai mult de 8.000 de pagini, raman inaccesibile cititorului de limba romana.
Psihiatru, psihanalist, discipol si disident al lui Freud, personalitate interdisciplinara de vasta cultura apreciata in mod deosebit de Mircea Eliade, un alt mare erudit, receptiv la fenomenele marginalizate de stiinta oficiala, cum ar fi astrologia, alchimia, ocultismul in genere, Jung a stiut, poate ca nimeni altul, sa pretuiasca simbolul si sa gaseasca drumuri de acces spre intelesurile sale profunde.
Contributia sa principala ramane insa descoperirea inconstientului colectiv cu arhetipurile sale. Acesta este motivul pentru care deschidem editia operelor complete ale lui Jung cu volumul dedicat arhetipurilor inconstientului colectiv, tratate in studii esentiale publicate intre 1933 si 1955, in cea mai mare parte inedite in Romania. Printre cele mai cunoscute idei ale lui Jung se numara cea referitoare la arhetipuri si corelatul lor - inconstientul colectiv. Pentru Jung, inconstientul colectiv, care reprezinta al doilea sistem psihic al omului, are, spre deosebire de constiinta, un caracter colectiv, impersonal. Ca baza mostenita a psihicului, inconstientul colectiv consta din forme preexistente - arhetipurile.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere complete. vol. 1, Arhetipurile si inconstientul colectiv
Cartea Opere complete. vol. 1, Arhetipurile si inconstientul colectiv in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere complete. vol. 1, Arhetipurile si inconstientul colectiv - C. G. Jung" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Captiva - Julie Gregory Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Julie Gregory
17,91 lei
Figuri ale crimei la Dostoievski - Vladimir Marinov Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Vladimir Marinov
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza