Opere complete 6

Opere complete 6 - Nedelcovici Bujor
Pret: 47,41 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere complete 6
Comanda acum "Opere complete 6 - Nedelcovici Bujor" de pe libraria ishop la pretul de 47,41 lei
Descriere carte:
Opere complete 6 se deschide cu volumul de nuvele Oratoriu pentru imprudenta , nuvele scrise parca pentru a-si demonstra ca poate excela si in "genul scurt", si care, dupa cum marturiseste scriitorul insusi: "...tineau loc de somnifere. Cu ajutorul lor  evadam, calatoream, treceam frontierele fara pasaport si fara vize".

  Aici si acum contine  publicistica scrisa in exil  si continua cu tot ce a publicat in revistele si ziarele din Romania, inca de la debut, fara sa plateasca tribut comandamentelor ideologice ale vremii. De remarcat excelentele Cronici de film (Paris, 1987 -1992).

  Obsedat de fotografie - "imperiu de semne, ideograma concentrata, imagine cu cod, imagine-arhetip" - Bujor Nedelcovici propune cititorului, in incheierea sectiunii de publicistica a volumului VI, Lectorul de imagine - fotografii facute clandestine in timpul demolarilor vechiului Bucuresti, spre a nu uita.

  2+1 (doua scenarii + o piesa de teatru) implineste volumul 6 din Opere complete:

  Faleze de nisip (dupa romanul Zile de nisip , regia Dan Pita) a rulat pe ecrane doar o saptamana, fiind interzis chiar de ceausescu pentru ca "...prezinta denaturat realitatea societatii noastre..."

  Somnul insulei   , inspirat de romanul Al doilea mesager , regia Mircea Veroiu, transpune in imagine utopia negativa, ca un adevarat "manual" de "formare a omului nou" , marota ceausista, prin uniformizarea individualitatilor, aneantizarea constiintelor.

  Mereu revoltat. Bujor Nedelcovici scrie (1994) "iin regim de urgenta" piesa de teatru Noaptea de solstitiu , neputand si nevrand sa treaca peste asasinarea a o mie de tineri in doua nopti: 21-23 decembrie 1989. Este vorba despre complicitate la crima, duplicitate, minciuna, manipulare, dar si despre nevoia de adevar.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere complete 6
Cartea Opere complete 6 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere complete 6 - Nedelcovici Bujor" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Simion liftnicul - Petru Cimpoesu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Petru Cimpoesu
16,10 lei
Opere (editie de lux - 8 volume cartonate) - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihai Eminescu
380,00 lei
Calatorul - Ion Cretu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ion Cretu
28,02 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana