Opere II. Sara. Tobit. Fric

Opere II. Sara. Tobit. Fric - Stefan Agopian
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere II. Sara. Tobit. Fric
  • Autor: Stefan Agopian
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Opere. Stefan Agopian
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-973-46-1190-4
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 592
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Opere II. Sara. Tobit. Fric - Stefan Agopian" de pe libraria ishop la pretul de 56,95 lei
Descriere carte:
?Stefan Agopian e un cronicar de demult, consemnind rafinate cruzimi, dar de un calm brit, cu o ironie departata si rece, distrata aproape. Portretele sint deformari incarcate, pline de amanunte, mirosuri, lungiri sau rotunjiri, peste fire, transformind personajul intr-un hohot de ris. Stilul, si el de rafinament, ar merita un studiu, autorul asezindu-se alaturi de cei citiva priceputi in limba romaneasca. Acest incintator povestitor, imbibat de zicere cronicareasca, ironist taios si ochi aspru, stie sa deschida spre natura candide ferestre: o pala curata de vint limpezeste de toate miasmele grele, si lumea este iar minunata.? (Paul Georgescu)  
?Totul sau aproape totul e posibil. Prezentul se preschimba in viitor, viitorul in trecut, obiectelor li se permite sa pluteasca atunci cind vor s-o faca, fiintele omenesti isi schimba forma, ingeri curiosi si demoni simpatici se culcusesc printre vite si oameni. Frapeaza felul distrat, egal si absent in care sint tratate intimplarile crude (pogromuri, invazii, crime), ca si cum ar mai fi fost traite odata, demult, sau ca si cum ar fi fost vizionate de departe si foarte de sus. Si, exact cum se intimpla pe pinzele marilor pictori, ceva anume, ceva de neinteles innobileaza misterios atitudinile, gesturile, privirile personajelor.? ( Eugen Negrici )  
?Parodiind conventiile romanului istoric, Stefan Agopian construieste un labirint romanesc in care coexista o serie de povesti, de cele mai multe ori incompatibile intre ele. Istoria se prezinta ca un material in falduri, asemanator catifelei purtate ostentativ de Tache Vladescu, picaro metafizic, ratacitor printr-un univers oniric, dominat de imagini de cosmar. Consistenta spectrala a personajelor lui Agopian pune sub semnul intrebarii existenta insasi a istoriei.? (Carmen Musat)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere II. Sara. Tobit. Fric
Cartea Opere II. Sara. Tobit. Fric in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere II. Sara. Tobit. Fric - Stefan Agopian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Semnul Lunii - Ilinca Bernea Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ilinca Bernea
26,50 lei
Noaptea lui Iuda - Stanca Dan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Stanca Dan
35,10 lei
Paznicul - Anca Maria Mosora Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Anca Maria Mosora
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana