Opere I. Dimineata pierduta

Opere I. Dimineata pierduta - Gabriela Adamesteanu
Pret: 47,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere I. Dimineata pierduta
Comanda acum "Opere I. Dimineata pierduta - Gabriela Adamesteanu" de pe libraria ishop la pretul de 47,45 lei
Descriere carte:
Dimineata pierduta a primit Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor. Dramatizat de Catalina Buzoianu la Teatrul Bulandra (1986). Adaptare radiofonica (2006). Publicat in Estonia (1991), Franta (2005), Bulgaria (2007), Israel (2007). Va aparea in 2009 in Spania si Ungaria.

?O dimineata ?pierduta?, dar un veac cistigat, se poate spune in legatura cu romanul Gabrielei Adamesteanu si cu titlul lui. El transmite nu numai un puternic sentiment al istoriei, ci si un puternic, extraordinar sentiment al vietii si, mai ales, al trecerii ei... Personajele se afla cind intr-un plan temporal, cind in altul. Ii vedem tineri si batrini, copii, adolescenti, adulti. Mortii invie si incep sa traiasca in fata ochilor nostri o intensa viata, iar despre cei vii aflam ca de fapt au murit. Totul pare firesc in imposibilul spectacol in care ireversibilul devine reversibil, iar ceea ce nu s-a intimplat inca e stiut ca un fapt consumat. De aici emotia neobisnuita, valul de melancolie provocate de lectura cartii Gabrielei Adamesteanu in care percepem nu numai viata, ci si cum trece viata.? ( Valeriu Cristea )
? Dimineata pierduta este un simbol dureros al unei Romanii sacrificate timp de un secol pe altarul a doua razboaie si al comunismului. Desi aceste spectre sinistre o obsedeaza pe autoare, ea declanseaza sarabanda unei scriituri pitoresti, indracita, in stilul oral al lui Celine, reinvent i nd vorbirea populara si lirismul strazii intr-o tara unde limba de lemn era cosciugul imaginatiei. Vica Delca este un om liber pentru ca trancaneste ca personajul lui Celine, Bardamu. ? (Andre Clavel, Lire )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere I. Dimineata pierduta
Cartea Opere I. Dimineata pierduta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere I. Dimineata pierduta - Gabriela Adamesteanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Eminescu Interzis. Gandirea politica - Radu Mihai Crisan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Radu Mihai Crisan
16,00 lei
Arlechinada - Ludmila Shumilor Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ludmila Shumilor
18,64 lei
Noaptea incendiului - Alex Mihai Stoenescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Alex Mihai Stoenescu
37,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana