Opere Complete 5

Opere Complete 5 - Nedelcovici Bujor
Pret: 44,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere Complete 5
Comanda acum "Opere Complete 5 - Nedelcovici Bujor" de pe libraria ishop la pretul de 44,91 lei
Descriere carte:
?Cand a aparut volumul III din ? Jurnal infidel ? ( Calea si semnul , 1997-2001, Ed. Allfa, 2004), mi-am propus ca in viitor sa public impreuna cele trei volume: ? Pagini din exil ?, 1987-1992, Vol. I si ? Iesirea din exil ?, 1992-1997, Vol. II.
Iata! A venit timpul sa ?vada lumina tiparului? cele trei volume care cuprind 14 ani din viata pe care am inceput-o in exil la Paris in 1987. Ce a reprezentat ?Jurnalul?? De la permanenta cautare a identitatii si a nevoii de a intelege ceva despre mine si ceilalti, pana la incapatanarea de a ramane in ?segmentul real? si care incearca sa fie microcosmosul, oglindit in chipul lui Dumnezeu.

De ce m-am oprit la volumul III ? Dupa acesti 14 ani in care am dus o viata dubla: cea traita in realitate si cea urmarita permanent de gandul: ? merita sa scriu aceasta intamplare ?, sau ? sa nu uiti s-o treci in jurnal ?, am simtit ca m-am ? vindecat de exil ?, ca pot sa traiesc ?fara carjele literare?, am reusit sa-mi urmez ?calea si semnul? care au fost deja trasate: detasare, luciditate, seninatate, ironie, umor si chiar putina deriziune? M-am eliberat de anumite obsesii si poate doream sa scriu un alt roman? Ramane in continuare preocuparea (dificultatea) de a reconcilia ireconciliabilul dintre Eu, Celalalt si Lume?
Am cunoscut o adevarata eliberare (?catharsis?) scriind despre exil dar si tinand mai multe conferinte despre ? Scriitorul si exilul ? in Statele Unite, Canada si Franta in care am vorbit despre exilul voluntar si involuntar al scriitorilor, text pe care cititorul interesat il poate gasit anexat la volumul II: ? Despre exil ?.

Tema exilului este de natura filosofica si metafizica si se pare ca dupa ?Caderea din rai? toti suntem in exil pe acest pamant pana la o adevarata mantuire.?
Bujor Nedelcovici Paris, aprilie, 2007

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere Complete 5
Cartea Opere Complete 5 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere Complete 5 - Nedelcovici Bujor" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Muntele si valea - Bogdan Petriceicu Hasdeu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bogdan Petriceicu Hasdeu
3,33 lei
Integrarea europeana - Bedros Horasangian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bedros Horasangian
0,00 lei
Baieti aproape buni - Bogdan Teodorescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bogdan Teodorescu
30,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana