Opere 3 - Sexualitatea feminina. Libidoul genital si destinul sau feminin

Opere 3 - Sexualitatea feminina. Libidoul genital si destinul sau feminin - Francoise Dolto
Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere 3 - Sexualitatea feminina. Libidoul genital si destinul sau feminin
  • Autor: Francoise Dolto
  • Editura: Trei
  • Colectia: Biblioteca de psihanaliza
  • Categoria: Psihanaliza
  • ISBN: 973-707-037-2
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 448
  • Format carte:
Comanda acum "Opere 3 - Sexualitatea feminina. Libidoul genital si destinul sau feminin - Francoise Dolto" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
In aceasta carte, celebra psihanalista franceza Francoise Dolto urmareste, pe baza unei bogate experiente clinice, destinul libidoului feminin de la nastere la varsta senectutii, manifestarile sale in viata erotica si pasionala, in relatiile cu ceilalti si familia.
* * *
?Pentru ca dorinta sa apara in zona genitala a femeii, in conformitate cu necesitatile functionale ale penisului, adica pentru ca ea sa fie penetrabila, e necesar ca specificul ei de fata sa fi fost bine primit de parintii ei la nastere si ca perioada orala a copilariei, inclusiv sevrajul, sa se fi desfasurat cum trebuie."
[?]
?Anumite femei pot fi geloase pe toate femeile care, inaintea ei, l-au atras pe barbat facandu-l sa le doreasca sau care le capteaza interesul atunci cand, plimbandu-se cu un barbat, il vad pe acesta privind siluete de femei. Ele vor exclusivitatea persoanei sale, a sexului sau, a valorii sale sociale, a puterii sale anale, a admiratiei si fecunditatii sale, pe scurt, a tot ceea ce pentru ele are valoare falica. Probabil ca acesta este motivul pentru care ele declara ca barbatii sunt egoisti, chiar si despre cei care nu sunt."
Francoise Dolto
* * *
?Cura psihanalitica [a Francoisei Dolto - n. ed. ] a inceput in februarie 1934 si a durat trei ani, constituind un miracol al destinului sau care semana cu o revolutie a constiintei prin travaliul inconstientului. Francoise Dolto a devenit o alta femeie: o femeie constienta de ea insasi, fara a mai fi alienata, o femeie capabila de a se simti sexualmente femeie, in loc sa aiba despre ea insasi o imagine infantila si mortifera. [?]"
Elisabeth Roudinesco, Dictionar de psihanaliza

Cuprins:
Prefata
Nota editorului
Dialog preliminar
Ce parere are Freud
Introducere
Dezvoltarea libidoului de la nastere si pana la batranete
Interferente familiale si sociale in dezvoltarea libidoului
Erotismul feminin, structurarea lui in copilarie, manifestarile sale la femeia adulta
Conditiile narcisice diferite ale relatiei de obiect la femeie si la barbat. Simbolistica falica
In loc de concluzie
Comentarii
Anexe
1. Conditiile pregenitale ale investirii erotice ale cailor genitale ale fetei si accesul ei la instaurarea
complexului Oedip
2. Studiul, la fata, al imaginii libidinale a corpului propriu, mediere lingvistica intranarcisica; apoi al imaginii erogene, mediere lingvistica cu obiectul, in sfarsit socializata in cautarea complementarii sale genitale si a rodului sau, in afara limitelor proprii ale corporalitatii saleVezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere 3 - Sexualitatea feminina. Libidoul genital si destinul sau feminin
Cartea Opere 3 - Sexualitatea feminina. Libidoul genital si destinul sau feminin in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere 3 - Sexualitatea feminina. Libidoul genital si destinul sau feminin - Francoise Dolto" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Psihanaliza si psihosomatica - Jacques Cain Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Jacques Cain
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza