Opera poetica

Opera poetica - T.s. Eliot
Pret: 44,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpera poetica
  • Autor: T.s. Eliot
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Raftul Denisei
  • Categoria: Poezie
  • ISBN: 978-973-689-443-5
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 0
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Opera poetica - T.s. Eliot" de pe libraria ishop la pretul de 44,10 lei
Descriere carte:
"T.S. Eliot e cel care a contribuit, in cele din urma, la slabirea influentei ?modernistilor? asupra culturii engleze: nu numai ca a afirmat rolul public si ?utilitatea sociala? ale scriitorului intr-o maniera aproape asemanatoare cu cea a secolului al XIX-lea, dar a sustinut de asemenea ca principiile derivate din credintele sale religioase erau mai durabile decat cele literare si critice. El a contribuit prin poezia lui ?dificila? la ideea crearii unei miscari moderne, apoi a asistat la ingroparea ei. Acesta este talentul sau extraordinar: alegerile si obsesiile sale intime au devenit emblematice pentru intreaga traditie a secolului XX, determinand intr-un anumit sens felul nostru de a intelege." (Peter ACKROYD)

"Respect, si pe cale de consecinta accept implicit asertiunea lui T.S. Eliot potrivit careia ?poezia este ea insasi, si nu e altceva?. Dar el credea si ca poezia nu exista izolata de alte forme ale activitatii umane: desi poe-mul se naste din lupta creativa insingurata a poetului, el exprima totodata spaimele si aspiratiile epocii, desi intr-o modalitate mult mai profunda decat cea indicata de chemarile imature la ?relevanta pentru contemporaneitate?. Gasesc pe de-a-ntregul admirabila convingerea lui Eliot ca poetul, oricat ar fi de erudit si dedicat meseriei sale, este dator sa participe la un sir cat mai larg de activitati care-l caracterizeaza pe omul civilizat: ca trebuie sa-l citeasca pe Dante si sa frecventeze salile de concert, ca trebuie sa fie interesat de filozofie, religie, sociologie si politica, de balet si educatie." (Bernard BERGONZI)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opera poetica
Cartea Opera poetica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opera poetica - T.s. Eliot" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pustiul Cu Inima - Agache Stefan Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Agache Stefan
9,27 lei
Poezii (editia a II-a) - Geo Dumitrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Geo Dumitrescu
13,30 lei
Poezii / Eminescu  - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
14,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie