Opera poetica

Opera poetica - Fernando Pessoa
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpera poetica
  • Autor: Fernando Pessoa
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria de autor Fernando Pessoa
  • Categoria: Poezie
  • ISBN: 978-973-689-399-5
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 624
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Opera poetica - Fernando Pessoa" de pe libraria ishop la pretul de 42,30 lei
Descriere carte:
Antologia de fata contine principalele poeme semnate de Fernando Pessoa el insusi, dar si o buna parte din poemele atribuite de el lui Alberto Caeiro, Ricaerdo Reis si Alvaro de Campos, precum si texte critice, scrisori si eseuri... prin care membrii acestei vaste familii se comentau unii pe altii.

"Eu sunt un pagan decadent din timpul toamnei Frumusetii /.../ mistic intelectual al tristei rase de neo-platonicieni din Alexandria." ( Fernando Pessoa )

"Angloman, miop, curtenitor, timid, invesmantat in culori sumbre, reticent si familiar, cosmopolit predicand nationalismul, investigator solemn al lucrurilor futile, umorist care nu surade nicicand, dar ne ingheata sangele, inventatorul de alti poeti si distrugatorul de sine insusi, autor de paradoxuri clare ca apa limpede si la fel ca ea de vertiginos, caci pentru el a simula inseamna a se cunoaste pe sine, misterios, dar fara sa cultive misterul, misterios ca luna la amiaza, fantoma taciturna a sudului portughez, cine este Fernando Pessoa?" ( Octavio PAZ )

"Cazul acestui scriitor portughez intriga de mai bine de o jumatate de veac, pe masura ce au devenit perceptibile dimensiunile halucinante ale proiectului sau de viata si de creatie, ambitia lui de a se multiplica printr-un soi de familie infinita. Faptul ca a scris enorm de mult, in mai multe genuri literare, sub cateva zeci de nume diferite inca nu ar fi fost decat o exceptionala performanta cantitativa. Dar ambitia de a-si multiplica propria personalitate intr-un proces de permanente transmutari, pare ea insasi o fuga pe care numai limita biologica a putut-o opri. Proiectul sau heterologic a devenit treptat exemplul unic de fictiune somatizata care in literatura mondiala ii poarta numele." ( Dinu FLAMAND )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opera poetica
Cartea Opera poetica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opera poetica - Fernando Pessoa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Va Veni Ingerul - Vasile Morar Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Vasile Morar
3,00 lei
Romante pentru mai tarziu - Ion Minulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Ion Minulescu
13,20 lei
O DRAMA LA VINATOARE - ALUI GHEORGHE, Adrian Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
ALUI GHEORGHE, Adrian
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie