Onoarea pierduta a Katharinei Blum

Onoarea pierduta a Katharinei Blum - Heinrich Boll
Pret: 20,85 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOnoarea pierduta a Katharinei Blum
Comanda acum "Onoarea pierduta a Katharinei Blum - Heinrich Boll" de pe libraria ishop la pretul de 20,85 lei
Descriere carte:

Imaginea publica a oricarui om consta nu atit in numele, cit in renumele fiecaruia, iar privilegiile, excluderile si oprobriile sociale sint de multe ori oglindiri limpezi ale felului in care ne vad ceilalti. Microromanul lui Heinrich Boll vorbeste despre cit de fragila si vulnerabila este imaginea oricaruia dintre noi in confruntarea cu monstruoasa putere de manipulare a presei, despre importanta principiilor si a demnitatii intr-o lume impura si corupta, dar si despre pretul enorm pe care trebuie sa-l platim uneori pentru a ne rascumpara ?onoarea pierduta?. Scrisa intr-un stil ce deconcerteaza prin limpezimea argumentelor si directetea mesajului, Onoarea pierduta a Katharinei Blum sau cum se isca si unde poate duce violenta (1974) este, inainte de toate, o carte despre agresarea intimitatii si naruirea valorilor personale, o carte care, in ciuda faptului ca a fost publicata cu mai mult de trei decenii in urma, se dovedeste uluitor de actuala.

? Onoarea pierduta a Katharinei Blum are ca tema victimizarea sistematica a unei tinere sarace, dar mindre, care lucreaza ca menajera si, ocazional, chelnerita. Katharina are ghinionul de a se intilni si a petrece o noapte cu un barbat dat in urmarire de politia germana. In numai citeva zile, intimitatea si onoarea ei sint distruse, mai intii de politistii care o terorizeaza, apoi de presa de scandal, ce o transforma intr-un soi de Bonnie Parker politizata: frumoasa, cruda, ucigasa si devotata cauzei comunismului.? ( The New York Times )

Roman ecranizat in regia lui Volker Schlondorff si Margarethe von Trotta. Heinrich Boll este al doilea scriitor german, dupa Thomas Mann, distins cu Premiul Nobel pentru Literatura (1972).Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Onoarea pierduta a Katharinei Blum
Cartea Onoarea pierduta a Katharinei Blum in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Onoarea pierduta a Katharinei Blum - Heinrich Boll" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionarul Lui Lempriere - Lawrence Norfolk Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lawrence Norfolk
0,00 lei
Small World - Martin Suter Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Martin Suter
22,50 lei
P.s. Te Iubesc - AHERN Cecelia Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
AHERN Cecelia
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala