Omul fara chip. Incredibila ascensiune a lui Vladimir Putin

Omul fara chip. Incredibila ascensiune a lui Vladimir Putin - Masha Gessen
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOmul fara chip. Incredibila ascensiune a lui Vladimir Putin
Comanda acum "Omul fara chip. Incredibila ascensiune a lui Vladimir Putin - Masha Gessen" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:

Vladimir Putin, fost ofiter KGB, avea sa fie propulsat in anul 2000 in fruntea Rusiei, intr-un moment de disperare, de camarila lui Boris Eltin. Aparent lipsit de charisma si fara vreun program politic coerent, Putin se va desprinde curand de tutela. Dovedind ca nu este omul de paie pe care si-l dorisera promotorii sai, va incepe sa conduca tara cu mana de fier.

Povestea lui Putin se impleteste cu istoria contemporana a Rusiei si mai ales a unui oras emblematic pentru aceasta istorie: Sankt Petersburg. Metropola rusa va fi martora, odata cu despartirea de trecutul sovietic, la ascensiunea unui ofiter KGB ajuns viceprimar, apoi sef al FSB (urmasa a politiei secrete sovietice) si, in cele din urma, presedinte al celei mai intinse tari din lume.
Povestea lui Putin nu s-a terminat. Poate ca abia incepe...

Nascuta la 13 ianuarie 1967, Masha Gessen este jurnalista si autoare americana. S-a nascut in Rusia, iar in 1981 s-a mutat in SUA impreuna cu familia. Se reintoarce la Moscova - unde si locuieste la ora actuala - in 1991.

Scrie atat in rusa, cat si in engleza si publica in mod constant in The New Republic, New Statesman, Granta si Slate. Masha Gessen este corespondentul rus pentru publicatia US News & World Report.

Pentru aceasta carte s-a informat din surse la care nu a mai avut acces nici un alt scriitor. A documentat solid volumul, recurgand la numeroase interviuri, articole si reportaje, la biografii oficiale sau nu, la carti de memorii, emisiuni radio si tv, acte, contracte, transcrieri de discutii, inregistrari video si audio. A trait istoria pe care o descrie "la prima mana".

  • Povestea oligarhului Berezovski, omul aflat in spatele ascensiunii presedintelui
  • a primarului Sobceak, rapus de un atac de cord suspect
  • a jurnalistei Anei Politkovskaia
  • istoria doborarii celui mai bogat om din Rusia, fostul patron al companiei petroliere Iukos, Mihail Hodorkovski
  • culisele conflictului din Cecenia, ale atentatelor de la Moscova si Beslan si al naufragiului submarinului Kursk Secretul celor mai negre momente ale istoriei recente din Rusia.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Omul fara chip. Incredibila ascensiune a lui Vladimir Putin
Cartea Omul fara chip. Incredibila ascensiune a lui Vladimir Putin in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Omul fara chip. Incredibila ascensiune a lui Vladimir Putin - Masha Gessen" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intalniri in lumi razletite - Ermilios Agalidis Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Ermilios Agalidis
28,50 lei
Rezervatia Puskin - Dovlatov Serghei Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Dovlatov Serghei
14,40 lei
Sa nu plecam toti odata - Stolojan, Sanda & Vlad Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Stolojan, Sanda & Vlad
23,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica