Omul de stiinta si omul politic

Omul de stiinta si omul politic - Max Weber
Pret: 22,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOmul de stiinta si omul politic
Comanda acum "Omul de stiinta si omul politic - Max Weber" de pe libraria ishop la pretul de 22,50 lei
Descriere carte:
Relatiile intre stiinta si politica, in gandirea lui Weber, nu sunt caracterizate doar, asa cum s-a afirmat mereu, printr-o demarcatie necesara. Stiinta, asa cum o concepe el, este aceea care poate servi omului de actiune, la fel cum atitudinea acestuia difera in privinta scopului, dar nu si in privinta structurii sale, de cea a omului de stiinta. (Raymond ARON)

Max Weber a fost om de stiinta si ocazional jurnalist politic, el n-a fost nici politician, nici om de stat. De-a lungul intregii sale vieti a fost pasionat insa de treburile publice, avand un fel de nostalgie a politicii, ca si cum scopul ultim al gandirii sale ar fi trebuit sa fie participarea la actiune. Relatiile intre stiinta si politica, in gandirea lui Weber, nu sunt caracterizate doar, asa cum s-a afirmat mereu, printr-o demarcatie necesara. Stiinta, asa cum o concepe el, este aceea care poate servi omului de actiune, la fel cum atitudinea acestuia difera in privinta scopului, dar nu si in privinta structurii sale, de cea a omului de stiinta. Fie ca este vorba de stiinta sau de politica, Max Weber viza acelasi scop: sa extraga etica specifica unei activitati pe care o dorea conforma cu finalitatea sa. (Raymond ARON)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Omul de stiinta si omul politic
Cartea Omul de stiinta si omul politic in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Omul de stiinta si omul politic - Max Weber" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Editie speciala - Elena Lidia Alexa Adina Covaci Ancuta Melania Galice Loredana Ghidarcea Rodica Helmis Irina Olteanu Andrada Radulescu Camelia Stoian Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Elena Lidia Alexa Adina Covaci Ancuta...
22,50 lei
Magic - Melissa Bank Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Melissa Bank
29,70 lei
Fata salbatica - Linda Newbery Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Linda Newbery
37,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Beletristica / CriticaCarti recomandate din categoria Beletristica / Critica