Omida

Omida - John Fowles
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOmida
  • Autor: John Fowles
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?john Fowles?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1319-9
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 480
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Omida - John Fowles" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Romanul Omida (1985) demonstreaza, o data in plus, virtuozitatea narativa a lui Fowles, pasiunea sa pentru istorie, ocultism si stiintele naturii, dar si preocuparea pentru tot ceea ce tine de iluzie si mister. Descriind evolutia unei secte din secolul al XVI-lea, insa cu permanente trimiteri la lumea contemporana, cartea lui Fowles este o metafora complexa a ambiguitatii si ambivalentei, pornind chiar de la titlu. Dupa cum explica insusi autorul, termenul englezesc maggot (?omida?) avea odinioara si sensul de ?toana, capriciu?, fiind, de asemenea, utilizat pentru a desemna melodiile unor dansuri care nu aveau o denumire proprie. Nici biografie, nici istorie, nici pe de-a intregul fictiune sau, mai curind, cite ceva din toate acestea, romanul Omida retine si amplifica semnificatia multipla a cuvintului-titlu.  

?Omida , acest roman absolut admirabil, serveste, asa cum ar trebui sa faca intreaga literatura, fortelor subversiunii. Din acest motiv, este comparabil cu Iubita locotenentului francez , dar mai curajos la nivelul experimentului si cu atit mai remarcabil la cel al realizarii artistice.? (Anthony Burgess)  
?In Omida , parca mai mult decit in orice alt roman al sau, Fowles si-a pus in joc seducatorul lui talent narativ pentru a ne oferi o carte excelenta.? ( The Guardian )  
?O realizare stralucita! Fowles se dovedeste inca o data un virtuoz al tehnicilor narative si un inovator indraznet al structurilor romanesti.? ( The Times )  
?Imaginatia nestavilita a lui Fowles zboara peste peisajul a doua secole si jumatate ? o lectura fascinanta.? (The Times Literary Supplement)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Omida
Cartea Omida in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Omida - John Fowles" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pamintul de sub talpile ei - Salman Rushdie Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Salman Rushdie
28,45 lei
Porumbelul - Suskind Patrick Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Suskind Patrick
0,00 lei
Wakefield - Andrei Codrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Andrei Codrescu
9,49 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala