Oglinzi de pamant

Oglinzi de pamant - Ion Vasile Serban
Pret: 24,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOglinzi de pamant
Comanda acum "Oglinzi de pamant - Ion Vasile Serban" de pe libraria ishop la pretul de 24,70 lei
Descriere carte:
?Ion Vasile Serban a fost, timp de patruzeci de ani, unul dintre cei mai respectati profesori din Universitatea Bucuresti. Numele lui s-a legat, pana in 1998, de catedra de teoria literaturii, disciplina din care a facut o pasiune constanta, pe care a stiut sa o insufle si studentilor sai. Temeinic si foarte exigent cu sine, de o mare generozitate si sensibilitate, profesorul Serban a pus pe primul plan activitatea didactica, preocupat mereu de responsabilitatea uriasa ce-i revenea in formarea si stimularea gandirii libere. Dincolo de rigoarea conceptuala, exista si o alta latura a personalitatii sale, mai putin evidenta, care transpare in versurile scrise de-a lungul intregii sale vieti. Cititor avid de poezie, Ion Vasile Serban si-a turnat in versuri sensibilitatea exacerbata. Poemele sale - in care se aud frecvent ecouri ale poeziei lui Tudor Arghezi si Lucian Blaga, ale lui Ion Pillat si Bacovia - dezvaluie profilul unui sentimental incurabil, reflexiv si afectiv, preocupat de preaplinul lumilor launtrice. Poezia a fost pentru teoreticianul sobru si riguros un violon d'Ingres, un contrapunct existential ce transcrie o experienta individuala, indatorata traditiei moderniste interbelice. Publicarea acestui volum vrea   sa intregeasca portretul unui autor care ar fi meritat, cu siguranta, mai multa atentie in timpul vietii.? - Carmen Musat 

 
ION VASILE S ERBAN s-a nascut pe 8 august 1942 la Dumbraveni (Sibiu), intr-o familie de invatatori. Absolvent al Facultatii de Limba si Literatura Romana a Universitatii Bucuresti (1965). Doctorat in filologie, la aceeasi universitate, cu teza ?Critica sociologica, o forma in tipologia criticii literare? (1980). A fost pe rand preparator, asistent, lector, conferentiar si profesor la Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti. A predat, intre 1991 si 1996, cursuri de limba si literatura romana la Facultatea de Litere si Filozofie a Universitatii din Pisa (Italia). Dupa 1990, a fost prodecan al Facultatii de Litere (1990-1991), director de studii al Departamentului de Studii Culturale Europene (in prezent, Relatii Internationale si Studii Europene), unde a predat cursuri de teoria literaturii, sociologia culturii si studii culturale. Intre 1997 si 1999 a publicat saptamanal analize social-politice in ziarul Curentul , in pagina ?Curentul de opinie?. A murit pe 29 septembrie 2005. 

Volume publicate: Literatura si societate , Editura Eminescu, 1982; Critica sociologica , Editura Univers, 1983; Seminarii de teorie literara. Poezie, roman, critica , Editura Paralela 45, 2001.

A prefatat volume de Victor Hugo, Lev Tolstoi, I.S. Turgheniev, Mihail Bulgakov, Vladimir Maiakovski,   Alexandr Soljenitin, Bulat Okudjava, Valentin Rasputin, dar si volume de George Cosbuc, Octavian Goga si Tudor Vianu.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Oglinzi de pamant
Cartea Oglinzi de pamant in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Oglinzi de pamant - Ion Vasile Serban" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dublu album - Mircea Cartarescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mircea Cartarescu
31,50 lei
Luceafarul. Antume - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
9,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie