Ocarina de lut

Ocarina de lut - Mihai Cantuniari
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOcarina de lut
Comanda acum "Ocarina de lut - Mihai Cantuniari" de pe libraria ishop la pretul de 26,10 lei
Descriere carte:
"Eu imi amintesc. Amintindu-mi, suspend timpul cu o putere de mag. Mi-a murit tineretea si stau s-o priveghez. De altfel, ce altceva sunt paginile mele de jurnal din ultimii cinci ani, daca nu un priveghi tacut si resemnat la catafalcul tineretii, adica al vesniciei mele? Ca un bondar zanatec imbatat de corole, m-am captusit cu polenul rapit tuturor florilor, lucernelor, miristilor parfumate de pe parcursul vietii mele si il desert aici pe paginile albe. Asa se face ca tot mai dese imagini din copilaria-mi indepartata, dar si din adolescenta zvapaiata ma impresoara, desertandu-mi la picioare al lor corn al abundentei, plin de ispravi, solticarii, hazlii situatii irepetabile.

Ce ramane din noi? Ce ramane dintr-un om minunat ca Mama, femeia plina de viata, de darzenie, de caracter, de demnitate si simtul onoarei, de grija si devotament? Ramane un nume necitit pe o lespede sfaramicioasa cu pisanie, nume drept si cinstit deasupra caruia veneratia mea a asternut, cizelata in piatra, o floare; raman amintirile vreme de cel mult o generatie si, iata, cate o poza pe care se depune praful. Atat. Generatia urmatoare nu mai stie ce-i cu fotografia aceea si - stingherita, confuza - o strecoara intai intr-un sertar uitat, apoi intr-o valiza cu vechituri pe care o suie in pod, daca mai are asa ceva. Asa se va intampla si cu mine, si cu tine, asa se va intampla cu noi toti." (Mihai Cantuniari)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ocarina de lut
Cartea Ocarina de lut in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ocarina de lut - Mihai Cantuniari" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Carte de colorat pentru orbi - Maria Ellis Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Maria Ellis
27,55 lei
Medgidia, orasul de apoi - Cristian Teodorescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cristian Teodorescu
23,70 lei
Tokyo by night - planeta Tokyo 2 - Claudia Golea Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Claudia Golea
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana