O plimbare prin palat. Trilogia Cairoului

O plimbare prin palat. Trilogia Cairoului - Naghib Mahfuz
Pret: 42,27 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO plimbare prin palat. Trilogia Cairoului
Comanda acum "O plimbare prin palat. Trilogia Cairoului - Naghib Mahfuz" de pe libraria ishop la pretul de 42,27 lei
Descriere carte:
Naghib Mahfuz este Laureat al premiului Nobel pentru Literatura (1988).  

O plimbare prin palat recreeaza o perioada foarte tulbure din istoria Egiptului modern emanciparea sa de sub ocupatia britanica , urmarind efectele pe care le au framintarile politice si schimbarea progresiva de mentalitate asupra unei familii egiptene traditionaliste. Ahmad Abd   el-Gawad este un negustor prosper, cu o familie numeroasa, caruia vechile obiceiuri ii ingaduie sa duca o viata dubla foarte tihnita: patriarh sobru si sever in fata nevestei si a copiilor, el este alaturi de amicii de pahar si de amante un petrecaret vesel si sentimental. Doar ca, pe nesimtite, regimul despotic absolut impus in casa lui incepe sa se clatine tot mai mult, pe masura ce fiii sai afla ca el nu e tocmai modelul de moralitate fara pata de care se temeau, si fiicele se marita si ajung sa imparta noua mentalitate a fami­liilor in care se integreaza. In paralel, idealurile politice si setea de libertate inflacareaza inimile compatriotilor lui Ahmad Abd el-Gawad. Mahfuz surprinde toate aceste evenimente, mai marunte sau mai insemnate, cu detasare si finete, lasindu-si personajele sa se exprime cu propria voce si oferind o perspectiva pe care discursul istoric occidental al epocii nu a luat-o in seama.  

Tot, mediul pe care este construit romanul, stradutele, casele, palatele si moscheile, bestiarul uman care le populeaza, totul este la fel de viu ca pe strazile Londrei din proza lui Dickens. ( Newsweek )  

Un roman luminosMagia si misterul unui Egipt adus la scara umana. ( New York Times Book Review )  

Din O plimbare prin palat transpare o alta viziune, cu totul noua, a realitatii. De fapt, chiar asta-l face pe Mahfuz un scriitor genial: el reuseste sa desfasoare in fata cititorului o societate coloniala egipteana in toata complexitatea ei greu de patruns si ne ajuta sa-i intelegem personajele, sa le descifram tainele ca si cind ar trai printre noi. ( Philadelphia Inquirer )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O plimbare prin palat. Trilogia Cairoului
Cartea O plimbare prin palat. Trilogia Cairoului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O plimbare prin palat. Trilogia Cairoului - Naghib Mahfuz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnal rusesc - John Steinbeck Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Steinbeck
37,99 lei
Nevasta, fetele si eu - Vincent Gracy Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vincent Gracy
17,00 lei
Fructele pamantului - Andre Gide Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Andre Gide
34,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala