O contraistorie a filosofiei. Vol. III. Libertinii barocului

O contraistorie a filosofiei. Vol. III. Libertinii barocului - Michel Onfray
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO contraistorie a filosofiei. Vol. III. Libertinii barocului
  • Autor: Michel Onfray
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-46-1225-3
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 352
  • Format carte: 145 x 225 mm
Comanda acum "O contraistorie a filosofiei. Vol. III. Libertinii barocului - Michel Onfray" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Lumea barocului este scena pe care evolueaza libertinul. La data aparitiei sale, in secolul al XVI-lea, cuvintul libertin ii slujise lui Calvin pentru a-i ataca pe unii presupusi complici ai curentului Fratilor si Surorilor Liberului Spirit. In secolul urmator, libertinajul filosofic intretine o relatie intima cu libertinajul moravurilor. Iar daca Pierre Charron sau Pierre Gassendi sint modele de virtute, citi altii se lasa prada placerilor! Ceea ce-i aduce laolalta pe evlaviosul Gassendi si pe dionisiacul Cyrano de Bergerac, pe cumpatatul Charron si pe voluptuosul Saint Evremond este apartenenta la acea categorie de filosofi si cugetatori carora le pasa mai mult de oameni decit de Dumnezeu, mai mult de viata de aici decit de o ipotetica lume de apoi, mai mult de legile naturii decit de poruncile religiei, mai mult de hedonismul antic decit de idealul ascetic de inspiratie biblica?

Cuprins: Charron si ?voluptatea prudenta?  ? La Mothe Le Vayer si ?desfatarea de sine? ? Saint Evremond si ?dragostea de voluptate? ? Pierre Gassendi si ?Epicur care cuvinteaza? ? Cyrano de Bergerac si ?vietuirea libera? ? Spinoza si ?ceea ce duce la bucurie?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O contraistorie a filosofiei. Vol. III. Libertinii barocului
Cartea O contraistorie a filosofiei. Vol. III. Libertinii barocului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O contraistorie a filosofiei. Vol. III. Libertinii barocului - Michel Onfray" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Psihologia crestina a adancurilor - Ion Manzat Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Ion Manzat
39,90 lei
Scrisori catre cei de-acasa - Emil Cioran Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Emil Cioran
23,40 lei
Filosofia inconstientului Vol. II - Vasile Dem. Zamfirescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Vasile Dem. Zamfirescu
12,26 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie