Nu-mi place cum arata gatul meu - si alte ganduri despre ce inseamna sa fii femeie

Nu-mi place cum arata gatul meu - si alte ganduri despre ce inseamna sa fii femeie - Nora Ephron
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNu-mi place cum arata gatul meu - si alte ganduri despre ce inseamna sa fii femeie
  • Autor: Nora Ephron
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Diverse
  • ISBN: 978-973-669-371-7
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 136
  • Format carte: 13?20cm
Comanda acum "Nu-mi place cum arata gatul meu - si alte ganduri despre ce inseamna sa fii femeie - Nora Ephron" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
?Adevarul adevarat este ca e trist sa treci de saizeci de ani?, conchide Nora Ephron intr-o sclipitoare lucrare despre felul in care imbatranim. Cele 15 eseuri reprezinta un tribut adus femeilor din perioada de dinainte si de dupa menopauza (dar mai exista, oare, si altele?), ca ea insasi, care ?nu mai vad un cuvant de pe o cutie de medicamente?.
Ephron infige concluzia ca pe un cui in cosciugul care sta sa fie cumparat: ?In plus, nu mai poti sa porti costum de baie din doua piese.? Imbatranirea este, dupa ea, o mare panta descendenta si cine-ar putea-o contrazice? Totul se prabuseste in spirala: trup si minte, sani si obraji, tarand dupa ele si respectul fata de sine.
Comentariile pline de spirit ale Norei Ephron constituie un antidot incantator la convingerea ca totul poate fi sustinut cu ajutorul schelelor de natura chirurgicala sau cu drogul refuzului de a recunoaste realitatea. In cele din urma, nimic nu poate impiedica prabusirea. Ephron ofera insa o alta perspectiva asupra conse-cintelor, una inteligenta, vioaie si atragatoare, care nu se ia prea in serios. La urma urmelor, daca nu poti sa razi, inseamna ca esti aproape mort.
Intretinerea parului, cu tot ce presupune ea, este o ches-tiune serioasa si costisitoare. ?Odata, in timp ce asteptam la coafor, am inceput sa rasfoiesc un exemplar din Vogue. M-a costat 20 000 de dolari. Dar ar trebui sa vedeti ce dinti am.? Sapand mai adanc, descopera ca poseta umflata si murdara, plina de obiecte de care nu ai nevoie si pe care nu le-ai putea gasi daca ai avea, este, in mod infricosator, imaginea simbolica a posesoarei.
Sexul este un alt subiect pe care Nora Ephron nu se teme sa il abordeze, recunoscand cu jena cuvenita ca, in ciuda faptului ca a lucrat la Casa Alba in 1961, nu a avut nici o aventura cu JFK.

Speram ca si ea, si poseta ei vor continua sa existe printre noi, ca sa ne spuna incotro ne indreptam. Sau macar ce s-a ales din noi.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nu-mi place cum arata gatul meu - si alte ganduri despre ce inseamna sa fii femeie
Cartea Nu-mi place cum arata gatul meu - si alte ganduri despre ce inseamna sa fii femeie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nu-mi place cum arata gatul meu - si alte ganduri despre ce inseamna sa fii femeie - Nora Ephron" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calendar practic de gradinarit - Noi/dec - Michele Lamontagne - Christian Pessey Urmatoarea carte recomandata din categoria Diverse
Michele Lamontagne - Christian Pessey
17,86 lei
Vara ultimei iubiri - Pavel Corut Urmatoarea carte recomandata din categoria Diverse
Pavel Corut
10,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DiverseCarti recomandate din categoria Diverse