Noua legislatie rutiera. Sinteze si comentarii

Noua legislatie rutiera. Sinteze si comentarii - Mihai Ilie
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNoua legislatie rutiera. Sinteze si comentarii
  • Autor: Mihai Ilie
  • Editura: Niculescu
  • Colectia:
  • Categoria: Legislatie
  • ISBN: 978-973-748-156-6
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 372
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Noua legislatie rutiera. Sinteze si comentarii - Mihai Ilie" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Noile reglementari ale circulatiei rutiere din tara noastra, aparute in cursul anului 2006 si menite a armoniza legislatia autohtona incidenta cu cea in vigoare in Uniunea Europeana, "Codul Rutier" (cum mai este cunoscut aceste ansamblu de legi, hotarari si ordonante de guvern, si regulamente de aplicare), se constituie cu usurinta - prin numarul normativelor, complexitatea textelor si trimiterile reciproce, noutatile continute, in forma si fond - intr-o sursa de confuzii si inhibitii mai ales in randul candidatilor la mult ravnitul titlul de conducator auto.
Cursul DE LEGISLATIE RUTIERA DE STUDIAT PENTRU SUSTINEREA CU SUCCES A EXAMENULUI DE CONDUCERE, DAR SI MATERIAL DE REVIZII si ACTUALIZARI PENTRU MAI VECHII SOFERI este cea mai lamuritoare lucrare de legislatie rutiera de pe piata romaneasca, incluzand sistematizarea si comentarea prevederilor tuturor actelor normative in vigoare (pornind de la "miezul" acestora, Ordonanta nr. 195/2002, republicata, si Regulamentul de aplicare a Ordonantei si acoperind toate celelalte acte normative INTRATE IN VIGOARE PANA LA 1.12.2006), care ii privesc pe conducatorii de autovehicule sau mopede, pe proprietarii si pe detinatorii mandatati de autovehicule si remorci, precum si pe pasageri si pe pietoni.
Prezentarilor si comentariilor le sunt alaturate sanctiunile prevazute de lege (prin indicarea articolului care le prevede) si punctele de penalizare ("puncte-amenda", "puncte de penalizare" sau "zile de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce pe timp limitat"), iar slabiciunile legislatiei (erori, omisiuni, sanctionari multiple ale aceleiasi fapte) sunt semnalate si "amendate" cu promptitudine de autor, in vederea stimularii indreptarilor legislative ulterioare.

DESPRE AUTOR
Mihai Ilie - profesor de legislatie rutiera in cadrul companiei Autogeneral Bucuresti (care are in componenta cea mai mare dintre scolile membre ale Federatiei Patronale a Scolilor Particulare de Soferi din Romania), autor a doua editii cunoscute de lucrarea sa de popularizare "Noile reglementari ale circulatiei pe drumurile publice din Romania si sanctionarea incalcarilor acestora".

Drumurile Publice; Reglementarea circulatiei pe drumurile publice; Participantii la traficul rutier si pasagerii; Vehiculele; Accidentul de circulatie; Asigurarea vehiculelor; Contraventiile si infractiunile la regimul circulatiei pe drumurile publice; Anexe; Bibliografie; Semnalizarea rutiera.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Noua legislatie rutiera. Sinteze si comentarii
Cartea Noua legislatie rutiera. Sinteze si comentarii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Noua legislatie rutiera. Sinteze si comentarii - Mihai Ilie" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sistemul simplificat de contabilitate - Culegere de acte normative Urmatoarea carte recomandata din categoria Legislatie
Culegere de acte normative
9,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
LegislatieCarti recomandate din categoria Legislatie