Noica si miscarea legionara

Noica si miscarea legionara - Sorin Lavric
Pret: 28,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNoica si miscarea legionara
Comanda acum "Noica si miscarea legionara - Sorin Lavric" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
"Cartea de fata, urmarind felul in care traseul biografic al filozofului Noica a ajuns sa se intretaie cu evolutia Miscarii Legionare, incearca sa dea o lamurire acestei probleme." ( Sorin Lavric )
"Autorul acestei carti stie ca nu e o cale mai sigura de a-ti atrage oprobii din toate directiile decat sa scrii o carte despre legionari in cuprinsul careia vrei sa incerci, fara prejudecati si fara polite secrete de platit, sa dai raspuns unei probleme careia nimeni pana acum nu i-a putut gasi o lamurire potrivita.
Problema cu pricina poate fi infatisata printr-o suita de trei intrebari:
1. Cum s-a putut ca atatia oameni de o stofa intelectuala incontestabila sa intre, cu o daruire prozelitica amintind de sectele religioase, in randurile unei miscari totalitare?
2. Cum s-a putut ca Eliade, Cioran, Noica, Gyr, Aron Cotrus, Horia Stamatu, Sextil Puscariu, Ion Barbu, Traian Braileanu, P.P. Panaitescu, Dragos Protopopescu sa scrie despre Corneliu Zelea-Codreanu nu doar pe un ton exaltat, descins parca din ditirambii antici cuveniti zeilor, dar, amanunt deconcertant, s-o faca fara ca cineva sa-i fi silit vreodata?
3. In sfarsit, cum s-a putut ca atatia insi de o calitate umana remarcabila, atatia 'baieti buni', sa fi trecut de partea unei miscari care, judecata cu ochii prezentului, a fost neindoielnic o intruchipare a Raului? Acestor intrebari nu li s-a dat pana astazi un raspuns. In schimb, s-au rostit sentimente, s-au aruncat anateme, s-au compromis prestigii, s-au distrus vieti omenesti." ( Sorin Lavric )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Noica si miscarea legionara
Cartea Noica si miscarea legionara in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Noica si miscarea legionara - Sorin Lavric" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Strategiile samurailor. Cele 42 de secrete din Cartea celor cinci cercuri de Musashi - Mennen Patricia; Geisler Dagmar Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Mennen Patricia; Geisler Dagmar
20,70 lei
Gossip Girl. Cum as putea sa te mint? - Cecily Von Ziegesar Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Cecily Von Ziegesar
22,41 lei
Hiram Ridicarea Valului - Robert Lomas Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Robert Lomas
33,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Beletristica / CriticaCarti recomandate din categoria Beletristica / Critica