Nocturnal

Nocturnal - Marin Tarangul
Pret: 40,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNocturnal
Comanda acum "Nocturnal - Marin Tarangul" de pe libraria ishop la pretul de 40,50 lei
Descriere carte:
?Uneori ma uimeste ca ceilalti nu-i simt lui Marin Tarangul "clasa" de exceptie, acel ceva care-l asaza foarte departe de toti prietenii lui, pesemne un simt al nemijlocirii secunde, semnul adevaratei maturitati a spiritului. ... El a trecut dincolo de barierele conventiilor culturale, avand o disponibilitate catre esential care pe mine ma amuteste si ma face sa ma simt foarte copil.? ( Gabriel Liiceanu catre Virgil Ierunca, scrisoare din Heidelberg, 26 iulie 1984)

?Nimeni nu stie cand va muri. Acest "va" muri este mereu plasat in viitor, nu se prezinta decat ca viitor. Nu poti spune corect "mor", la prezent; vreau sa spun ca si "in ultima clipa" moartea, care este gata sa vina, este tot, este "inca", in viitor; n-a ajuns "aici", ca sa poti spune mor chiar acum: ceea ce inseamna ca esti mereu in situatia de a spune ca vei muri, si nu ca mori in clipa de fata; si astfel recunosti ca moartea apartine oricum viitorului; ca nu-ti apartine niciodata tie si ca nu poti spune niciodata "mor" in clipa exacta in care esti deja mort. Cand se petrece moartea, verbul nu se mai conjuga.? ( Marin Tarangul )

?Marin Tarangul nu e usor de citit. Era dintre aceia care nu asteapta ca gandul sa fie gandit pana la capat, inainte de a fi scris. Isi cauta gandul scriind. Il astepta scriind. Performanta sa era alcatuita, in consecinta, din spectaculoase "din-cand-in-cand"-uri, printre care ideile si cuvintele evoluau labirintic. Dar energia sondajelor sale intelectuale, tenacitatea si indemanarea sa speculativa, formularile sale luminos imprevizibile il asaza printre figurile de varf ale vremii.? ( Andrei Plesu )Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nocturnal
Cartea Nocturnal in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nocturnal - Marin Tarangul" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Nunta domniteti Ruxanda - Mihail Sadoveanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihail Sadoveanu
9,41 lei
Stapanirea De Sine (editia A Ii-a) - Uricaru Eugen Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Uricaru Eugen
8,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana