Nimeni sau Fumatorul de pipa

Nimeni sau Fumatorul de pipa - Claudiu Soare
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNimeni sau Fumatorul de pipa
Comanda acum "Nimeni sau Fumatorul de pipa - Claudiu Soare" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Odata cu teribilul accident (sau crima?) de la cafeneaua Polly Maggoo, Parisul intra sub stapinirea Fumatorului de pipa, aflat in cautarea sufletului pierdut. Disparitia lui Maite declanseaza calatoria dantesca a lui Claudio, intr-o lume intoarsa pe dos, dominata de intimplari fantastice. O lume a himerelor. Timpul se contracta si se dilata, oamenii se multiplica, se decorporalizeaza, se dedubleaza, zboara prin timp si spatiu.
O rasturnare stupefianta de situatie o readuce inapoi pe Maite. Dar cind viata e vis , cei ce trec granita nu mai sint niciodata aceiasi.   

?Poet pina-n maduva oaselor, Claudiu Soare cartografiaza, in acest prim roman al sau in limba romana, un teritoriu imaginar in egala masura dostoievskian, bulgakovian si ?soarescian", loc al intilnirilor liminale, al disparitiilor nelinistitoare, al comunicarii cu alte lumi. Nimeni sau Fumatorul de pipa se petrece intr-un Paris de dupa toate apocalipsele, intr-un timp in care cerurile si infernurile au ramas deschise, iar bietul fost-oras-lumina primeste - prin constiinta (auctoriala) a unui personaj aflat in cautarea propriei identitati - ultimii oameni, urmariti si ispititi de fortele raului. Claudio (Soares) si Maite, fiica unui poet mexican, traiesc o poveste de dragoste care-i invata ?metoda nemuririi", dar si buna intrebuintare lumeasca a singuratatii, intr-un Paris bintuit de mormoni, comunisti, negri si de Diavolul insusi, intilnit pe Pont des Arts. Cine scapa? Ca intotdeauna, poetul, scriind ?o poveste care nu se poate spune", si Beatrice a sa." (Simona Sora)  

?Bucuria de a scrie un roman este bucuria indragostirii, careia i te livrezi cu inocenta recipientului gol, insetat de calatorie... In definitiv, niciodata nu esti mai liber si mai puternic decit in facerea acestei povesti imaginare de iubire cu tine insuti, cu personajele in care te proiectezi. Dar, in roman, totul este un imens sentiment de iubire cu infideli - si exact ca in povestea de dragoste visata, maretia ramine doar o strafulgerare a ceea ce nu stim sa fim..."(Claudiu Soare)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nimeni sau Fumatorul de pipa
Cartea Nimeni sau Fumatorul de pipa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nimeni sau Fumatorul de pipa - Claudiu Soare" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Singuratatea lui Adam - Claudiu Soare Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Claudiu Soare
13,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana