Netocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism

Netocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism - Alexander Bard, Jan Soderqvist
Pret: 47,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNetocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism
Comanda acum "Netocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism - Alexander Bard, Jan Soderqvist" de pe libraria ishop la pretul de 47,00 lei
Descriere carte:

Internetul a fost proclamat drept un fenomen absolut descentralizat, situat dincolo de controlul indivizilor, corporatiilor sau guvernelor.

In Netocratia, Bard si Sderqvist afirma ca societatea transparenta si non-ierarhizata visata de pionierii internetului e unul dintre cele mai mari mituri ale erei informatiei.

Societatea viitorului va fi ierarhizata. Nu in functie de avere si performanta, ci in functie de capacitatea de a controla noile mijloace interactive de comunicare. Restul oamenilor vor ingrosa randurile noului proletariat consumerist: consumtariatul.

Netocratia propune o viziune. Autorii nu sunt nici pentru, nici impotriva schimbarilor pe care le anunta. Ei pur si simplu privesc atent lumea din jur, aflata in plina revolutie digitala, si ii fac portretul-robot.

Netocratia este un eseu complex cu o premisa simpla: daca vrem sa nu fim luati pe nepregatite de viitor, trebuie sa ne cunoastem prezentul si trecutul.

Prima editie a cartii Netocratia (2000) a ajuns direct pe lista bestsellerurilor non-fiction din Suedia. Trei ani mai tarziu era publicata in engleza si incepea sa faca ocolul lumii, fiind tradusa in cincisprezece limbi.

NETOCRATIE, NETOCRATII, S.F. FORMA DE ORGANIZARE SI DE CONDUCERE A UNEI SOCIETATI, IN CARE CEI CARE CONTROLEAZA RETELELE INTERACTIVE DETIN PUTEREA; NOUA ELITA A EREI INFORMATIONALISTE.

O explorare mai amanuntita decat oricare alta din sfera analizelor revolutiei informationale, Netocratia face parte din bibliografia obligatorie. Netocratia este abecedarul acestei revolutii. - Kjell A. Nordstrom si Jonas Ridderstrale, autorii cartii Funky Business

O noua clasa dominanta a intrat in scena: netocratia. Si, cum vechiul aparat capitalist de productie a devenit, in consecinta, redundant, va exista si o noua subclasa; in locul vechiului proletariat, se dezvolta nou-aparutul consumtariat. Impunerea interactivitatii digitale ca mijloc dominant de comunicare reprezinta o schimbare de paradigma comparabila cu momentul cand burghezia a preluat controlul de la aristocratia feudala, odata cu patrunderea industrialismului. - Alexander Bard si Jan Soderqvist

El a vazut viitorul. Enciclopedist talentat, Bard e ori genial, ori nebun. Voi hotarati. - Times MagazineVezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Netocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism
Cartea Netocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Netocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism - Alexander Bard, Jan Soderqvist" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Discurs si comportament economic - Livia Baciu Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Livia Baciu
16,15 lei
The Corruption An Economic and Social Analysis - Ani Matei , Ion Gh. Rosca , Tudorel Andrei Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Ani Matei , Ion Gh. Rosca , Tudorel A...
40,85 lei
Sociologia Mass-media - Petcu Marian Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Petcu Marian
8,72 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
SociologieCarti recomandate din categoria Sociologie