Nesfirsitele primejdii

Nesfirsitele primejdii - Mircea Horia Simionescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNesfirsitele primejdii
Comanda acum "Nesfirsitele primejdii - Mircea Horia Simionescu" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Mircea Horia Simionescu, membru de baza al Scolii de la Tirgoviste, este scriitorul care a dat nastere unui nou gen. Cartile sale sint reprezentarea absoluta a postmodernismului in literatura romana.

?Caracterul insolit al cartilor lui Mircea Horia Simionescu decurge din ironica lichidare a oricarei formule traditionale. Opera sparge tiparul consacrat ca sa-si consacre ordinea proprie; ordine aleatorie la o vedere pripita, riguroasa daca o cercetam cu atentie..." (Nicolae Manolescu)

?Exista astfel in Nesfirsitele primejdii un roman galant si unul sentimental, altul politic, unul monden si superficial in maniera kitsch si altul dur, caricatural, violent satiric; exista un roman de moravuri, pitoresc si colorat, dar si unul reflexiv, intelectualist, problematizant; exista, in fine, un roman al romanului, intors asupra-si ca o oglinda. (...) Nesfirsitele primejdii este un roman facut din romane; contine o suita numeroasa de variante, epic de o extraordinara varietate..." (Mircea Iorgulescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nesfirsitele primejdii
Cartea Nesfirsitele primejdii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nesfirsitele primejdii - Mircea Horia Simionescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Noaptea bastarzilor - Vartan Arachelian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Vartan Arachelian
29,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana