Nero

Nero - CHAMPLIN Edward Trad.TUDOR Gabriel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNero
Comanda acum "Nero - CHAMPLIN Edward Trad.TUDOR Gabriel" de pe libraria ishop la pretul de 31,41 lei
Descriere carte:
Imparatul roman Nero a ramas in istorie ca un monstru venal, care canta la lira si recita versuri din Homer in timp ce admira Roma cuprinsa de flacari. Insa in lucrarea de fata Edward Champlin analizeaza cu spirit critic, dar obiectiv, faptele reprobabile atribuite lui Nero, demonstrand ca ele au fost de fapt niste actiuni sovaielnice, ale unui histrion care, desi ajuns intamplator pe tronul Cezarilor, dovedea o perfecta cunoastere a mitologiei si istoriei romane si un remarcabil simt al spectacolului. Nero si-a otravit fratele mezin, rival la tron, la indemnurile mamei sale, dupa care a asasinat-o chiar pe aceasta, dupa ce probabil se bucurase de farmecele ei trupesti. Prada unui acces de furie, si-a ucis sotia insarcinata, dar cuprins de regrete, s-a casatorit apoi cu un tanar care semana izbitor cu ea, si pe care, spre a-l face cat mai efeminat, l-a castrat. A urcat pe scenele teatrelor spre a da viata fie unui om cuprins de nebunie, fie unei femei pe cale sa nasca si a manat un car tras de zece cai, la olimpiada. A instigat, poate, la incendierea Romei, invinuindu-i ulterior pe crestini de aceasta fapta si transformandu-i in torte vii, care sa-i lumineze noaptea gradinile. Fara sa caute reabilitarea monstrului infatisat de istorie, Champlin ni-l prezinta pe Nero dintr-o alta perspectiva, mai vie, ilustrand motivele aflate in spatele gesturilor sale teatrale si relevand artistul care se dorea a fi o figura eroica, asemeni personajelor mitologice. Din aceasta perspectiva, cartea lui Champlin reprezinta o stralucita interpretare data textelor antice ale lui Tacitus, Suetonius sau Dio Cassius. Stilul abordabil, constructia inedita a lucrarii sunt de natura sa cucereasca orice cititor, prinzandu-l in mrejele unui subiect fascinant.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nero
Cartea Nero in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nero - CHAMPLIN Edward Trad.TUDOR Gabriel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mistere In Roma Antica. Publius Aurelius 5. Spes: Ultima Zeita - Danila Comastri Montanari, trad.Radu Gadei Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie antica
Danila Comastri Montanari, trad.Radu ...
17,91 lei
Cele 70 de mari mistere ale lumii antice - Brian M. Fagan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie antica
Brian M. Fagan
113,99 lei
Traian - Julian Bennett. Traducere Vladimir Agrigoroaiei Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie antica
Julian Bennett. Traducere Vladimir Ag...
35,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istorie anticaCarti recomandate din categoria Istorie antica