Nemesis

Nemesis - Philip Roth
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNemesis
  • Autor: Philip Roth
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xxi
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1976-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 300
  • Format carte: 106 x 180
Comanda acum "Nemesis - Philip Roth" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Nemesis, cel mai recent roman al lui Philip Roth, relateaza istoria dramatica a lui Bucky Cantor, profesor de sport si supraveghetor de teren de joaca in Newark. In anul 1944, in oras izbucneste o epidemie de poliomielita care ucide sau schilodeste sute de copii. Bucky Cantor se straduieste din rasputeri sa opreasca asaltul ucigas al bolii, dar eforturile lui par inutile. Criza morala a lui Bucky, un erou american tipic, este accentuata de faptul ca a fost declarat inapt pentru armata, in timp ce prietenii sai cei mai buni lupta pe front in al Doilea Razboi Mondial. Stors de puteri dupa eforturile facute pentru a impiedica raspindirea bolii, ispitit de logodnica lui, Marcia, sa fuga din oras intr-o tabara din munti, unde boala si moartea nu ii pot ajunge, si miniat impotriva unui Dumnezeu nemilos, care ucide copiii fara aparare, onestul Bucky Cantor se trezeste pus intr-o dilema morala teribila: orice ar face, risca sa regrete amarnic.  

"Philip Roth, unul dintre cei mai de succes scriitori americani de azi, nu are rival in alegerea detaliului de atmosfera a secolului XX din New Jersey. In Nemesis, el atrage atentia prin finetea rece a observatiei, prin felul in care sint descrise efectele remuscarii asupra psihicului, futilitatea furiei indreptate catre Dumnezeu sau soarta si inabusirea fara rost a frustrarilor."( Library Journal )

  "Cartea lui Philip Roth are eleganta unei fabule si iminenta tragica a unei drame grecesti." ( The New Yorker )

  " Nemesis este o revelatie a prozei americane la fel de surprinzatoare precum descoperirea unei planete sau alinierea unei noi constelatii. Dintre toate romanele scrise de Philip Roth, Nemesis este poate cel mai intunecat, una dintre cele mai provocatoare carti contemporane."( Kirkus Reviews )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nemesis
Cartea Nemesis in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nemesis - Philip Roth" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Nemingiiatii - Kazuo Ishiguro Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kazuo Ishiguro
32,99 lei
Secretele de familie - Tamara Mc Kinley Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tamara Mc Kinley
28,40 lei
Planeta domnului Sammler - Saul Bellow Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Saul Bellow
37,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala