Neam, popor sau natiune? Editia a II-a

Neam, popor sau natiune? Editia a II-a - Victor Neumann
Pret: 17,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNeam, popor sau natiune? Editia a II-a
Comanda acum "Neam, popor sau natiune? Editia a II-a - Victor Neumann" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
Fata de editia din anul 2003, editia de fata a cartii Neam, popor sau natiune? Ofera cititorului noi informatii si explicatii insistand asupra perspectivelor comparative ale conceptelor din titlu. Ea cuprinde doua noi capitole: Volk (popor) si Sprache (limba) in gandirea lui Herder. Teoria speculativa a etnonatiunii si Conceptul de natiune la romani, capitole ce extind cercetarea si intregesc analizele si interpretarile autorului.

Politica si istoriografia romaneasca au mare nevoie de acest studiu.Victor Neumann demonstreaza cu elocventa cliseele privind identitatea nationala si ne permite sa intelegem incarcaturile semantice ale termenilor neam, popor, natiune, termeni a caror interpretare tendentioasa a dus la promovarea unor politici de tip rasist si totalitar in spatiul romanesc. Autorul ne sugereaza prin cartea sa ca intelegerea duce la toleranta, iar toleranta la buna convietuire."

Dennis Deletant
Universitatea din Londra

Exploziv in contextul in care Romania are o forma de guvernare democratica si tinde spre integrarea in randul statelor europene animate de o filozofie politica pluralist-democratica, conceptul Neam indica pe de-o parte necunoasterea sensurilor sale, pe de alta, optiunea unor ideologi laici sau religiosi de a revitaliza Etnonationalismul. Nu este mai putin adevarat ca, aidoma conceptelor Popor, Etnie, Nationalitate, Natiune, conceptul Neam nu a beneficiat de o explicitare din perspectiva studiilor de istorie intelectuala.Ignorarea acestui gen de cercetare nu e o chestiune de data recenta, dar ea reflecta o autosuficienta, respectiv, o ramanere in urma in raport cu stiinta si informatiile ce anima crezul politic european de astazi. A profita de faptul ca cei mai multi conationali nu pun pret pe decodarea notiunilor-cheie si ca in acest fel se poate relua in chip profitabil discursul etnonationalist, imi pare o enorma greseala.
Iata inca un argument in favoarea redeschiderii vastului capitol al identitatii romanesti dintr-o perspectiva academica si nu propagandistica."

Victor Neumann


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Neam, popor sau natiune? Editia a II-a
Cartea Neam, popor sau natiune? Editia a II-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Neam, popor sau natiune? Editia a II-a - Victor Neumann" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Romania oranj - Marian Nazat Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Marian Nazat
37,99 lei
Ziua care nu se uita. 15 noiembrie 1987, Brasov - Marius Oprea, Stejarel Olaru Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Marius Oprea, Stejarel Olaru
14,72 lei
Romania De La Comunism La Capitalism - Florin Abraham Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Florin Abraham
36,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor