Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia 2011)

Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia 2011) - Andrei Oisteanu
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNarcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia 2011)
Comanda acum "Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia 2011) - Andrei Oisteanu" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
"N-am putut sa las din mina cartea lui Andrei Oisteanu. Am aflat din ea ca multi autori din cultura romana foloseau narcotice, experimental sau hedonistic. Dar aici este un pericol extraordinar: toate aceste stimulente ard si distrug. Cei care sunt artisti cu adevarat, cei mai multi dintre ei, au ars luminarea la ambele capete. Sint faimosii damnati pe care ii cunoastem. Cartea lui Andrei Oisteanu este o parte a tabloului, pina acum escamotata, al culturii romane." (Mircea Cartarescu)  

"O explorare vasta din unghi cultural, istoric si antropologic aplicata dimensiunii evazionist-narcotice a identitatii autohtone. Invocindu-i pe J?nger, Culianu si Codrescu, Andrei Oisteanu isi dezvaluie pedagogia de ?invatator/dezvatator? care ?elibereaza mintea de sub stapinirea conventiilor, permitindu-i sa perceapa lumea in toate dimensiunile ei?. Prin complexitatea si acribia investigatiilor, prin cuceritoarea eruditie enciclopedica si prin ?revolutiile? interpretative, volumul aduce o importanta schimbare de orizont in antropologia noastra culturala si se afirma ca una dintre sintezele de pondere ale culturii romane dintotdeauna." (Paul Cernat)  

Cuprins:  Fumigatii de canabis si alte plante halucinogene. De la Herodot la Strabon ? "Prajitura mortilor". Narcotice pentru lumea de dincolo ? Dimitrie Cantemir: "Suc de mac si alte stupefiante" ? Boale si leacuri de?amor ? Al. Odobescu: Supradoza de morfina? Alexandru Macedonski: "Vis de opium" ? Ion Minulescu: "Nici opium, nici tutun de pipa" ? Mateiu Caragiale: Opium, canabis si hasis la Curtea-Veche

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia 2011)
Cartea Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia 2011) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia 2011) - Andrei Oisteanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cui i-e frica de Emil Cioran? - Mircea A. Diaconu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Mircea A. Diaconu
27,50 lei
Romantismul german - Ricarda Huch Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Ricarda Huch
53,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara